Emmy: a táblák már kinn

Vágólapra másolva!
Ma este 61. alkalommal adják át az Emmy-díjakat Los Angelesben, már az ülésrend is megvan - mint a képen is látható.
Vágólapra másolva!

Néhány óra múlva kiderül, mely főműsoridős sorozatok, mely színészek kapják 2009-ben a televíziós ipar - a Golden Globe mellett - legfontosabb díját, az Emmyt. A komédiák közt esélyes A stúdió (30 Rock), de erős a mezőny, ott az Office, a Spangli vagy az Így jártam anyátokkal. A drámai sorozatok közt találunk régi, nagy neveket (Lost, House), hamar kultikus státuszba emelkedett szériát, mint a Dexter, de jó esélye van nyerni a kritika által igencsak kedvelt, de itthon mostoha fogadtatásban részesült Mad Men-nek.

Komédiákban szereplő színésznők közt izgulhat a jelölt Christina Applegate, Marie-Louise Parker vagy Tina Fey, drámai hősnők közt pedig szintén óriási nevek vannak a pakliban, nyerhet Mariska Hargitay, Glenn Close, Sally Field, Elisabeth Moss, Kyra Sedgwick, de akár Holly Hunter is.

Forrás: [origo]

A komolyabb hangvételű sorozatok férfi főszereplői közül jelölt - többek közt - az itthon is módfelett kedvelt doki, Hugh Laurie, a Mentalistá-val Magyarországon is befutott Simon Baker, vagy a meleg temetkezési vállalkozóból hidegvérű, szociopata sorozatgyilkossá lett Michael C. Hall. A könnyebb sorozatok főszereplői közül Emmyt nyerhet Steve Carell az Office-ból, a Monkként ismert Tony Shalhoub vagy Alec Baldwin (30 Rock), de Charlie Sheen is ott van a mezőnyben. Az eseményről bővebben itt.