Sutherland nélkül is működne a 24

Vágólapra másolva!
Kiefer Sutherland egy interjúban arról beszélt, hogy karakterét bármikor kiírhatnák a 24-ből, nem ő az igazi sztár a történetben.
Vágólapra másolva!

A színész a ShortList magazinnak nyilatkozott 24-beli szerepéről: úgy véli, a sorozat nélküle, vagyis a középpontban álló Jack Bauer figurája nélkül is nyugodtan folytatódhatna. "Nem én vagyok a show igazi sztárja, egyik szereplő sem az" - mondta a színész.

Szerinte a sorozat sikerét a szokatlan alapkoncepció, vagyis a valós időkezelés már önmagában biztosítja, a színészek ehhez nem sokat tesznek hozzá. Ezt bizonyítja, hogy az eddigi hét évad alatt számos főbb karakter elhunyt, Sutherland szerint gyakorlatilag bármelyikük - így akár Bauer is - lehet a következő "áldozat".

Miután megkérdezték, hogy Bauer esetleges halála után kit látna szívesen a főszerepben, Sutherland így válaszolt a maga keresetlen modorában: "Senkit, bassza meg. Átváltanék Jack Bauer-üzemmódba, és bármit megtennék, hogy kinyírjam a rohadékot". Majd kissé komolyabban hozzátette, sok színészt el tudna képzelni a 24-ben, de egyiktől sem lenne boldog, ha átvenné a helyét.

A 24 nyolcadik szezonja 2010 januárjában rajtol az Egyesült Államokban, de a Fox csatorna szórakoztató műsorokért felelős vezetője, Kevin Reilly korábban elhintette: elképzelhető, hogy a nyolcadik évad már az utolsó lesz a sorozatból.