Távozik a TV2-től Bárdos András és Máté Krisztina

Vágólapra másolva!
Közös megegyezéssel távozik a TV2-től Bárdos András és Máté Krisztina. Bárdos lapunknak annyit mondott: távozásuknak gazdasági okai vannak.
Vágólapra másolva!

A TV2 vállalati átszervezése, racionalizálása folytán közös megegyezéssel távozik a csatornától Bárdos András és Máté Krisztina - közölte a csatorna pénteken este. Amíg végleges döntés nem születik a Bárdos és Máté által vezetett Tények műsorvezetői beosztásról, addig hétköznap esténként is Várkonyi Andrea és Pachmann Péter vezetik a műsort. Távozik a csatornától Onyutha Judit is. Az időjárásjelentés Németh Lajos és Gaál Noémi feladata lesz.

Máté Kriszina az alapítócsapat tagja volt a TV2-nél, Bárdos András 2002-ben érkezett a csatornához. Az [origo] kérdésre megerősítette, hogy valóban közös megegyezésről volt szó, a csatornától való elváláshoz pedig anyagi, gazdasági okok vezettek, melyeket nem kívánt részletezni. "A Színház és Filmművészeti Egyetemen rektorhelyettes vagyok, ott nagy átalakítás zajlik éppen, van teendő" - mondta, jelezvén, hogy nem marad munka nélkül. A szakmai jövőjét még nem látja világosan, nem zárta ki a tévénél, rádiónál történő folytatást, akár feleségével, párban, akár egyedül.

Az [origo] úgy tudja, hogy a döntés pénteken született meg: a csatorna két munkatársa az [origo]-nak azt mondta, őket is váratlanul érte a két műsorvezető távozásának híre, kommentálni nem akarták a döntést.

Bárdos, a Tények korábbi főszerkesztő-műsorvezetője idén áprilistól saját műsorral is jelentkezett a TV2-n: a Húsz év című műsorában ismert emberekkel beszélget az 1989 óta eltelt időszakról. Korábban az MTV-nél dolgozott, munkatársa volt a Híradó-nak, a Napközi-nek, az Objektív-nek és a Nap-kelté-nek, az RTL Klubnál is megfordult, 2003 óta vezette a Tények-et Máté Krisztinával, aki olyan műsorokban dolgozott, mint az Objektív, Nap-kelte, Forró nyomon vagy a Leggyengébb láncszem.

Hét nap, egy győzelem

A Tények az elmúlt héten a teljes lakosságban csak hétfőn volt nézettebb, mint az RTL Klub Híradó-ja, ekkor 1 millió 32 ezer néző informálódott a TV2 hírműsorából, 31 ezerrel kevesebben nézték a riválist. Szerdán jelentős volt a különbség, ekkor 882 ezerre csökkent a Tények nézettsége, miközben 1,13 millióan figyelték az RTL híreit.

A kereskedelmi csatornáknak fontos 18-49-es célcsoportban sem volt jobb a kép, ott a Tények hétfőn 31,7 százalékos közönségarányt ért el, amivel verte az RTL-t, de utána az ötven alatti felnőtteknél minden este az RTL hírműsora nyert. Szerdán tíz százalékpont volt a differencia a Híradó javára, ami tetemes előnyt jelent. A fél hetes hírműsorok nézettsége fontos a csatornák összehasonlításában, mert nagy hatással van a következő műsorok nézettségére is, hiszen sok tévéző megszokásból egész este egy csatornán marad.

Korábbi változások

Tavaly novemberben a csatornát alaposan átszervező Várdy Zoltán vezérigazgató azt mondta az [origo]-nak, hogy a Pro7-Sat1 csoport terveit is befolyásolja a globális válság, így rájuk is hatással van, s mint leányvállalat, rugalmasan kell reagálniuk. Jelezte, hogy a hogy a Tények erős márka, jó imidzzsel, nem kell hozzányúlni, alakítani. "Bárdos András felelt eddig is tartalmilag a műsorért, ezután is ő fog, de a szervezeti átalakítás során megszűnik a hírigazgatóság, Bárdos és csapata külön egységként folyatatja" - mesélt akkor az átszervezésről. Bővebben itt.

2009 augusztusában volt legutóbb ilyen személyi változás a csatornánál, akkor a programigazgatóság élére az Interaktív Kft. volt ügyvezetője, Kiss Péter került, Gyöngyössy Bencét leváltották. Kiss Péter előtte négy évig a Jóban Rosszban alapító producere volt. Ugyanakkor a TV2 saját gyártású műsoraiért felelős osztályvezetője, Árpa Attila is távozott (hivatalosan közös megegyezéssel), Vízvárdi Bence megbízott vezetőként vette át a feladatait.

Korábbi interjú Bárdos Andrással: klikk ide!