Azurák: Az estékkel voltak gondok

Vágólapra másolva!
A Tények új arca lesz, legfontosabbak azt tartja, hogy hiteles tudjon maradni. Várkonyi Andreával még nem dolgozott együtt, de persze ismerik egymást.
Vágólapra másolva!

Mint az [origo] is megírta, október 2-án, anyagi, gazdasági okok miatt, közös megegyezéssel távozott a csatornától Máté Krisztina és Bárdos András, a Tények korábbi főszerkesztője. Azurák Csabát a munkára múlt pénteken kérte fel a TV2 vezetősége, így október közepén-végén átveszi hétköznap este a Tények-et.

Első nyilatkozatában szakmai csúcsként definiálta a Tények vezetését, holott látszólag nehezebb levezetni egy kétórás hírműsort interjúkkal, váratlan helyzetekkel, nyűgös vendégekkel, mint felolvasni a híreket húsz percben. "Technikailag valóban könnyebb dolognak tűnik, de riporterként, tévés hírstábnál dolgozóként tényleg a legmagasabb presztízsű dolog a csatorna hírarca lenni, azaz nem csak udvarias fordulat volt. Szerintem ezzel szakmai múltat is elismerik. A Mokka politikai interjúit persze kihívás volt elkészíteni, az egymilliós nézettségű Tények-nél viszont nagy a felelősség. A legfontosabb, hogy elhiggyék az emberek, amit hallanak, hogy hiteles legyek, mikor a napi eseményeket tálalom" - válaszolta az [origo] kérdésére.

Korábban dolgozott már így, a hírolvasás nem idegen tehát, mert a vezette egy időben a Jó estét, Magyarország-ot. "A Napló-ban is olvastuk a riportokat felkonferáló szövegeket, de nem azért, mert olyan bonyolultak voltak, hanem mert így lehet pontosan tervezni egy adást, így nem csúsztunk ki az időből" - tette hozzá.

Várkonyi Andreával vezeti majd a hírműsort, vele többször összefutott, mikor egyikük a hétvégi Tények-et, a másik a Napló-t csinálta, de nem dolgoztak még együtt. "Én jól kijöttem Jakupcsek Gabival, Liptai Claudiával és Demcsák Zsuzsával is, nem voltak gondjaink egymással. Várkonyi Andival is jóban vagyok" - magyarázta. Bárdossal való viszonyára is rákérdeztünk, de Azurák szűkszavúan csak "nagyon korrekt kapcsolatot" emlegetett.

A héten még a reggeli műsorban látható: a Mokká-hoz korán kell kelnie, de inkább a késői fekvéssel vannak gondjai a tévésnek. "Fél hatkor kelek, ez nem is okozott problémát. Igazából az estével vannak gondok, a gyerekek miatt csak későn fekszem, tizenegy után, éjfélkor. Kétségtelen, más napirend szerint fogok élni, ha bekerülök a Tények-be" - mondta.