Elsötétül a TV2 Jakupcsek korábbi műsora miatt

Vágólapra másolva!
Jogerős a döntés a TV2 Az igazság ára című műsorával kapcsolatban, félórás elsötétítés lesz - bár a TV2 nem fogadja el a Fővárosi Ítélőtábla döntését, megtámadja a Legfelsőbb Bíróságon.
Vágólapra másolva!

Az ORTT még tavaly áprilisban döntött úgy, hogy Az igazság ára licencműsor "megsértette a magánszféra sérthetetlenségét, az információs önrendelkezés és az emberi méltóság feltétlen tiszteletének alkotmányos követelményét". Az ORTT döntésében 30 percre felfüggesztette a TV2 műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását. Az indoklás szerint az egyre kínosabb, a magánélet mélyebb rétegeit érintő kérdések, adott esetben a közösség negatív értékítéletével járó válaszok a műsor helyzetében a közönség előtt más érzelmi fiziológiás állapotot idézhetnek elő. A csatorna a határozatot bíróság előtt megtámadta, az első fokú bíróság igazat adott a TV2-nek, ám a Fővárosi Ítélőtábla az ítéletet megváltoztatta, a keresetet elutasította.

A külföldön is több botrányt okozó műsort még 2008 tavaszán vetítette a TV2, de az első pár adás után az elvárt nézettséget sem hozta, így hamar lekerült a képernyőről. Jakupcsek Gabriella az [origo]-nak adott későbbi interjújában elmondta, hogy a sokat kritizált műsor számára egy talkshow-vezetői feladat volt, hisz valós emberekből kellett valóságos történeteket felszínre kihozni. "Itt fantasztikus történetek voltak, de nem volt jó a forma - ennek a jó formája a Jakupcsek-show volt, amit két évig csináltam. Olyan műsor nincs, amit letagadnék utólag, de olyan van, amit ma nem vállalnék el. Az igazság ára biztos, hogy ezek közé sorolható, de volt más is, amit ma már nem csinálnék meg, főleg azért, mert ma már nem lenne korszerű. Az igazság árá-nál nekem is látnom kellett volna, hogy talán ebből nem tudom azt kihozni, amit én szeretnék" - emlékezett.