Vágólapra másolva!
Pár fiatal hülyéskedett az interneten, és ezzel felkeltette egy neves tévéproducer érdeklődését.
Vágólapra másolva!

Négy huszonéves amerikai még tavaly nyáron készített egy tizenöt perces kisfilmet, amit egy webes sorozat első darabjának szánt. A dologból aztán nem lett semmi, de most egy tévéproducer is felfigyelt a klipre: a srácok így saját sorozatot kaphatnak, méghozzá nem is akármilyen adón, hanem az ABC-n.

A kis társaság (név szerint Alan Schmuckler, Michael Mahler, Blake Silver and Jarrod Zimmerman) pártfogója a kilencszeres Emmy-díjas Thomas Schlamme, aki korábban olyan sorozatokat futtatott, mint Az elnök emberei vagy A színfalak mögött - ami mindenképpen jó alap ahhoz, hogy a fiatalok sorozattervéből valami nagy dobás születhessen.

A Boyfred című szitkom középpontjában egy Fred nevű srác áll, aki webdesignerként dolgozik Chicagóban. A barátnője átköltözik Európába, így hősünk készít egy külön honlapot, ahol a baráti társaság tarthatja a kapcsolatot. "A show egyik fő témája, hogy miként kommunikálnak a 21. századi huszonévesek" - összegezte a Reutersnek az egyik alkotó, Michael Mahler.

Michael Mahler a Boyfred-et énekli:


A leendő sorozatban fontos szerepet kap a zene, hisz Mahler mellett Alan Schmuckler is szereplője a chicagói zenei szcénának, mindketten saját szerzeményekkel gazdagítják a szériát. "A show a hagyományos értelemben nem musical, de a zenét arra használják a karakterek, hogy megtámogassák a saját történetüket" - mondta Schmuckler.