Benkő Dániel: Ezekkel a nőkkel soha nem találkoztam volna

Vágólapra másolva!
Tudatosan próbálja megölni magában az ártó, rossz gondolatokat, és csak arra koncentrál, hogy szórakoztasson a maga módján. Benkő szerint nincs nemesebb dolog, mint jó bohócnak lenni egy cirkuszban, ugyanakkor tényleg hisz abban, hogy párra találhat egy realityben. Az RTL Klub új Győzikéje már több műsorban felbukkant, a héten viszont elrajtolt saját műsora, egy igazi trash reality.
Vágólapra másolva!

Hogyan szültetett meg a döntés, így hatvan fölött, hogy médiabohóc lesz?

- Ez magától alakult ki, volt is bennem szándék, hogy megmutassam magam és a gondolataimat. A legnemesebb hivatás bohócnak lenni egy cirkuszban, ugyanakkor jó bohócnak lenni nem olyan könnyű. Kicsit búval baszott a világunk, így derűt kell sugározni, mosolyt, szeretetet adni. Fontos volt, hogy minden negatív gondolatot elhessegessek, és csak a derűt adjam, ami, mint tudjuk, isteni adomány. Mellékes, hogy az ember milyen művész, a fontos, hogy jó ember legyen. Ha valaki rossznak lát, annak szemüveget kell cserélnie.

Lantművészből lett kereskedelmi tévés celeb. A pénz mennyire számít?

- Nem számít sokat, nem a pénzért csinálom. Szeretem a luxust, mert megengedi, hogy semmit ne tegyek. Spórolásom pedig annyiban kimerül, hogy nem pocsékolok, nem vásárolok haszontalan dolgokat.

Mondhatjuk, hogy a nagyközönség számára az RTL Klub fedezte fel?

- Az első Vacsoracsatá-ba is beválogattak, nagy lehetőség volt számomra. Laza, egyszerű, természetes és hiteles ember vagyok, talán ezért kellettem. A stáb pedig profi, a mostani show-ban is dolgoznak olyanok, akiket korábban már ismertem. Úgy is mondhatom, hogy én magam vagyok a szórakoztatás, van mire szerénynek lennem.

A Celeb vagyok, ments ki innen című reality alatt rengeteget szerepelt a bulvárlapokban. Ez volt a cél?

- Az argentin dzsungelben aranyéletem volt, jóformán semmit nem csináltam, mégis sokan megszerettek. A fiatalok épp azért, mert én megcsináltam azt, amitől őket a szüleik tiltják, amit a társadalom nem néz jó szemmel. Utána az RTL még többször hívott műsorokba, volt újabb Vacsoracsata, Argentínában megfordult celebekkel, aztán volt egy Mónika-show...

...igen, ez az ORTT figyelmét is felkeltette.

- Nem miattam kapott büntetést a csatorna. Jelzem, hogy a hölgyek iránti hódolatomat már akkor is kimutattam, hiszen nem a figura, hanem a szellemiség a fontos.

De miről szól az új műsora? Tényleg komolyan keresi a szerelmet, vagy inkább csak show az egész?

- Ez a műsor nem Benkő Dánielről szól, hanem a nőkről, a hódolatról, arról, hogy letérdelünk eléjük. Elvárjuk, hogy dolgozzanak, háztartást vezessenek, gyereket szüljenek, neveljenek, miközben nincsenek elkényeztetve, többet érdemelnek.

Válogatott a jelentkezők közül? Mikor kapcsolódott be?

- Hatszázan jelentkeztek, utána egy ponton magam is csatlakoztam a casting-stábhoz. Személyesen nem láttam a hölgyeket, csak videón. 18 évente szoktam leánygyermeket nemzeni, kettő van, a kisebbik épp 18 éves. Remélem, most találok egy új asszonyt, akivel boldog lehetek.

Volt olyan szereplő, aki azt nyilatkozta, hogy ön szemelte ki egy társkereső oldalon, majd dobta az első részben.

- Így van, Piroskát egy ilyen site-on néztem ki, így hívtam meg a műsorba. Ebben semmi rosszat nem látok: ha valaki kávét inna, presszóba megy, ha valaki párt keres, akkor társkereső oldalra látogat. Piroska végül bekerült a műsorba, de zárkózottabb volt, túl sok energiát vett volna el, hogy közelebb kerüljek hozzá, így pedig a másik 15 lányra jutott volna kevesebb figyelem. Választanom kellett tehát, vérzett a szívem, de nem tudtam tovább benn tartani. Én 62 éves vagyok, a nagy korkülönbség is sokat számított, még akkor is, ha igyekszem 26-nál nem többnek látszani. Sokat teszek azért, hogy ne érezzem magam öregnek.

Forrás: [origo]

Vajmi kevés esély van párt találni egy kereskedelmi tévés show-ban.

- Az ember egész életében keres, kutat. Én ezekkel a nőkkel az életben nem találkoztam volna, mert máshol élnek, más városban, ahol én nem tudok jelen lenni.

A műsorban szintén szereplő Falusi Mariann régi ismerőse?

- Még nagyon fiatal volt, mikor nyert egy Ki mit tud?-ot, dzsessz kategóriában. A hangját imádtam, jó fejnek is tartottam, akkor is csinos volt. Együtt akartunk dolgozni, de nem jött össze. Aztán a Celeb vagyok forgatása közben kialakult egy kölcsönös szimpátia, kinyílt előttem, mesélt magáról, beavatott gondolataiba. Tiszteljük egymást, és igen jó énekesnőnek tartom. Hangja olyan fátyolos, mint Stingé - fogunk még együtt dolgozni. Jó tanácsadóm ebben a műsorban, egyfajta objektív tükör. Mert tudjuk, hogy a férfi vak, nem lát, csak az orra hegyéig, ráadásul csak a farkával.

Mennyit forgatnak egy nap?

- Változó, de állandó jelenlétet igényel a show. Ez logikus, hiszen nem csak műsor készül, hanem párt is keresek. Feltuningoltam magam, mert ha nem vagy fitt, hiteltelen vagy. Odafigyelek arra, mit eszem, mit iszom és milyen ruhában jelenek meg.

Forrás: [origo]

A műsorban bugyit levevő szereplő vagy erotikus képpel érkező jelentkező zavarba hozta - vagy csak játszott a kamerának?

- Engem is zavarba lehet hozni. Ezért is jó, hogy nincs előre meg minden lépés, érhetnek meglepetések. Van bennem drukk minden forgatás, fellépés, koncert előtt és közben is. Civil nők közt mozgok a műsorban, és nem vagyok profi. Talán zenében igen, de az életben nem. Két dolgot nem szeretek: az amatőrizmust és a profizmust.

Beleszólhat a vágásba, cenzúrázhat?

- Felőlem minden adásba mehet, én megfelelő kontroll alatt tartom magam. Nem vagyok hajlandó beleszólni abba, mi megy adásba, és igazából nem is érdekel. Hogy jönnék én ahhoz, hogy a tanakodó szakmai stábot megzavarjam a gondolataimmal? Megvan a műsor dramaturgiája, a vágók tudják a dolgukat: hogy tehetném, hogy megakasztom a ritmust?

Meddig lehet ezt csinálni?

- Az én életem nyitott könyv. Amíg élvezem, addig vállalom.

Képek: RTL sajtóklub