Eldugva rajtolt a Tv2 új realityje

Vágólapra másolva!
A TV2 új átalakítóshow-ja eldugva, péntek este 11-kor kezdődött, komolyabb promóciót sem kapott. Talán nem véletlenül.
Vágólapra másolva!

A Macsólabor meglehetősen hálátlan sávban vitézkedik, a gyakorlatilag már megbukott, de Gesztesivel még egy utolsót agonizáló Sztárral szemben után, péntek este 11-kor kerül képernyőre a második epizód, igazi büntetősávban. A műsorban sem erőszak, sem pornográfia nincs, így hétvégén, a délutáni órákban jobban megtalálná közönségét a reality: de talán arra gondoltak a Tv2-nél, hogy az önbizalomhiánnyal küzdő férfiak - partner, így randi híján - péntek éjjel otthon maradnak, és nézik a tévét.

Egy átalakítóshow ez is, akárcsak a Viasat3 Meztelenül is szép vagyok-ja, vagy a Zone Club, a Life Network több sorozata, annyi különbséggel, hogy ezekben általában lényükkel elégedetlen nőket formálnak át kissé. Itt az első adásban egy Sanyi nevű, szemüveges, kövér srácot igyekezett partiképessé tenni Illés Gabi és Tatár Csilla. A kalandparkokat, valami homályos okból kifolyólag itt is bevetette a csatorna, mint a Sztárral szemben esetében, erdei kalandpályán, köteleken csimpaszkodik a főszereplő. Mivel hangsúlyozottan önbizalomra volt szüksége, úgy bíztatták, mint egy óvodást, jó, hogy jutalomcukorkát vagy simit nem kapott egy kötéllétrán történő felmászás után.

Mivel kimondott cél az ego növelése volt, különösen ügyetlen húzásnak tűnt a szerkesztőktől, hogy olyan mondatokat hagynak a műsorban, melyek utólag megbánthatják a pocakos, ám jó kedélyű legényt. "Amikor megérkezett Sanyi videója, nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek" - mondja egyszer Illés Gabi, később a narrátor a testi adottságokkal, hurkákkal viccelődik, miközben röhögnek magukon és a főszereplőn. A felvétel ezen a ponton nem több, mint egy ökörködő, baráti társaság házi videója -, ha pedig nem is akar több lenni, akkor inkább passzolna a Comedy Centralra, két szitkom közti összekötő elemként, egy percben. A zene használata sem volt mindig adekvát: csak azért, mert drámai zenét használunk, nem lesz drámai feszültséggel teli a semmiféle aggasztó, riasztó, félelmetes vizuális elemmel nem bíró jelenet, és a fodrásznál történt látogatás alatt sem ártott volna némi muzikális kreativitás, kedves Gedeon bácsi: ellőtték, ami elsőre eszükbe jutott.

Értékelhető és humoros jelenet is akad azért, jó húzás volt betenni a napszemüveges, laza Szabó Győzőt, aki egy kávéház kiülős részén egy "mi a helyzet a csajokkal?" szöveggel nyitott, majd csajozási praktikákkal traktálta a célszemélyt. "Nem az a lényeg, hogy nézünk ki, hanem az, mit adunk" - magyarázta a színész, meg is mutatta, miről van szó, hogyan kell stírölni a nőket.

tv2

A rövidke műsor vége felé újfent bohócot csináltak Sanyiból, hátha elillan a drótkötélpályán szerzett maroknyi önbizalma. Mivel imádja a filmeket, filmkarakterekben gondolkodtak, beöltöztették Bondnak, Piedonénak, Doktor House-nak, bottal, hogy teljesen idétlen legyen a lányok által "érző szívű macinak" aposztrofált fiú.

A végeredmény? A Macsólabor se több, se kevesebb, mint egy olcsó, átlagos, mindenféle eredeti ötletet nélkülöző, átváltoztató reality, hamis, kifejezetten átlátszó jelenetekkel a vége felé. A VIVA tévén, a VH1-on még fel sem tűnne.