Jakupcsek: Nem hiszek a botránykeltésben

Vágólapra másolva!
A Hal a tortán meghívását visszautasította, Tv2-es múlttal, de elment a szerinte egészen más vonalon haladó, nem botrányokra épülő Vacsoracsatá-ba. Új, heti műsor is indul két hét múlva, közéleti témákat dolgoz fel régi társakkal.
Vágólapra másolva!

Új címet kapott a tervezett műsor?

- Nem hiszem el! - ez volt a talkshow munkacíme, gyakori szóhasználat ez nálam, pozitív és negatív értelemben. De megvan az új cím: Jakupcsek - Mert érdekel. Olyan témákkal készülünk, amelyek folyamatosan a levegőben vannak, amelyek érdeklik az embereket. Aktuálisak, de kitartanak hónapokig, évekig. Ilyen például az őssejt vagy a bűntettek elévülése. Terveim szerint közéleti témákat mutatunk be, valódi emberek valódi történetein keresztül, talkshow formában. A Story tévén lesz a műsor, hétfő esténként, egy órában.

Új stábbal dolgozik, vagy hozhatott régi kollegákat?

- Alapvető volt, hogy a megszokott emberekkel dolgozhassak, így ott van a csapatban Haraszti Zsófia, Bányai Gábor, vagy a rendező, Kázsmér Kálmán, akikkel együtt csináltunk a Tv2-nek a talkshow-t vagy vetélkedőket.

Külsős cég gyártja, vagy a Story tévé?

- Belső gyártásban készül. November 16-án kezdődik, a díszlet is megvan, szerintem ízléses. Lesznek bejátszások is, forgatunk terepen is.

A héten viszont már az RTL-en látható, tízéves Tv2-es múlttal. Nem volt furcsa?

- De, nagyon furcsa volt. Az első eset, hogy dolgoztam az RTL-nek. A gyerekem születése előtt voltam vendég Fábrynál, nagy pocakkal, holott az Esti showder-be éveikig nem engedett el a csatorna. Aztán a múlt héten a Reggeli-be is elmentem, de az már a Vacsoracsata promója volt.

A Tv2-vel való szakítás után nem volt féléves, éves moratórium, tiltás a szerződésben?

- Viszonylag jól, korrekt módon váltunk el egymástól, szabadon mozoghattam.

De miért Vacsoracsata, és miért nem Hal a tortán?

- Az én ízlésemhez a Vacsoracsata közelebb áll. Nem hiszek a botránykeltésben, mert csak a figyelem felhívására jó, utána viszont minőséget kell produkálni, hogy a néző maradjon. A negatív kommunikáció imázsromboló, hosszú távon visszaüt. Sír a szemem, ha a nézettséget látom. Tíz sikeres évet töltöttem a Tv2-nél, nem szeretnék mondani többet. Meg kell mondanom, hogy hónapok óta kerülgetett az RTL Klub, és sokszor nemet mondtam, mert vártam olyan csapatra, amellyel szívesen leülök vacsorázni ötször. Megvártam egy megfelelő, nekem korrekt verziót, négy olyan, nekem kedves embert, akik érdekelnek, akik miatt ott tudom hagyni a gyerekemet, öt estére. Várakozáson felüli jó móka volt, végigviháncoltuk a vacsorákat, és a stáb is profi volt. Aki főzött, mindig nagyon izgult, a hecceléseken pedig jókat derültünk.

Nem ült volna le bárkivel?

- Majdnem mindenkivel leülök, csak nem mindegy, milyen helyzetben: ez pedig nem csak műsor, nem csak munka. Azzal ülök le vacsorázni, pláne ötször, akivel van beszélgetnivalóm, akivel van témám, akire én is kíváncsi vagyok. Más egy ilyen műsor, és más egy show, ahol kérdezni kell a vendéget. Te is más vagy riporterként, műsorvezetőként vagy vacsorázó vendégként. Érdemes volt várnom, mert szeretetre méltó emberek közt lehettem.