Kojak újfent bekapja a nyalókát

Vágólapra másolva!
November 16-án Kojak visszatér a Filmmúzeumon: a minden hétköznap este ott lesz a képernyőn.
Vágólapra másolva!

A Filmmúzeum előkapja a régi kedvelt krimit, Kojak-et, ráadásul napi két epizóddal, mivel minden hétköznap este két részt vetítenek: az előző napi epizód ismétlését 7-kor, az újat pedig közvetlenül utána, este 8 órakor.

Ez azt is jelenti, hogy az esti filmek most már hétköznap is 21 órakor kezdődnek, az adás ideje pedig hosszabb lesz: körülbelül éjjel kettőig fog tartani. Decembertől még egy filmet beiktatnak az éjszakai műsorba, és csak ezután kezdődik a Filmmúzeum zenés összeállítása, a Privátfilmek vágatlanul.

Forrás: [origo]

Kojak figuráját egy Abby Mann nevű forgatókönyvíró találta ki, aki az Ítélet Nürnberg-ben című filmért Oscar-díjat is kapott. Először egy valóban megtörtént és óriási port kavart kettős gyilkosság megfilmesítésével bízták meg, ebből született meg A Marcus-Nelson gyilkosságok című tévéfilm, melyben egy Kojack nevű rendőr vezette a nyomozást. A karakter olyannyira kedvelt lett, hogy egyből ott is ragadt a képernyőn: csak a c betűt kellett elvenni a nevéből, és máris megszületett a hetvenes évek New Yorkjának emblematikus figurája, aki az elsők között tanítgatott minket arra, hogy miként is kell lazának lenni. Bővebben itt és itt írtunk róla.