Új tévécsatornát indított az IKO

Vágólapra másolva!
Elrajtolt az IKO Kábeltévé újabb tematikus csatornája, a Muzsika TV, mely leginkább, a már egy ideje működő Nóta tévé és Lagzi Lajcsi tervezett, dáridós csatornájának konkurense.
Vágólapra másolva!

A csatorna - mely jelenleg a BIX-en és műholdon érhető el, egyelőre kódolatlanul - a könnyed, szórakoztató műfajban hisz, a lakodalmas, mulatós zenék kedvelőit igyekszik elérni. Egyelőre csak korábbi felvételeket sugároz, de a meglévő kínálat mellett a jövő évtől új, saját gyártású műsorokat is tervez az IKO.

A Muzsika TV-re került át az eddig a Poén!-on sugárzott Diridári című műsor, ebben olyan előadók láthatók, mint Bangó Margit, Galambos Lajos, Bódi Guszti és a Fekete Szemek, Márió, a harmonikás, a Váradi Roma Café és a Karaván együttes. Koós János egykori zenés műsora, a Koóstoló ismétlései, a A Péntek esti vigadó korábbi adásai is az új tévécsatornán láthatóak.

Az IKO jövőbeni tervei közt szerepel a Száll a nóta című saját gyártású műsor elkészítése - ez nem a lakodalmas vonalat követi, inkább a magyar nótára épít, Bangó Margittal, Bokor Jánossal, Leblanc Győzővel. Mivel itthon kedveltek a tehetségkutató műsorok is (a Megasztár-ból sem véletlenül volt négy menet, a Csillag születik meg mostanában 2-2,5 millió nézőt hoz), az új csatornára is terveznek ilyet 2010-re, jöhetnek tehát MC Hawer és Tekknő, Csocsesz, Bunyós Pityu utódjelöltjei.

Az [origo] a csatornához közeli forrásból úgy tudja, hogy főleg vidéken, kisebb kábelszolgáltatóknál gyors terjeszkedés várható. A Muzsika TV úgy szeretne más leni, mint közvetlen riválisa, hogy "televíziós igényességet" ígér, és nem tartja feltétlenül műsornak azt, ha egy éneklő embert felvesz egy kamera.

Van másik

Szeptember elején harangszóval, valamint Sánta Ferenc és zenekarának Villámcsárdás című felvételével kezdte meg adását a Nóta TV, mely igencsak vegyes zenei kínálattal rendelkezik, jelen van a magyar nóta, a cigányzene, a mulatós műfaj, de popslágerek is akadnak: a néző könnyen belefuthat egy 20-30 évvel ezelőtti, láthatóan alacsony költségvetéssel készült klipbe is. A Nótán van operett, musical és a klasszikus zene is, de feltűnik olykor Demjén Rózsi vagy az Első Emelet is. A Digi tévé kínálatában megtalálható csatorna tulajdonosa a TMG, a Tematic Media Group, mely a magyar, a román, a szerb, a szlovák tévés piacon is jelen van. Nem ez az első átfedés az IKO és a Tematik Kábel Kft. tematikus csatornái közt, ugyanis előbbi működteti a Fishing & Huntingot, míg utóbbi októberben rajtolt el a PV Tv-vel, mely szintén főképp vadászattal és horgászattal foglalkozik.

A lakodalmas piacra visszatérve, a Muzsika konkurenciája lehet még Galamos Lajos csatornája - ha elindul. "Önálló tévét szeretnék létrehozni, ami nem zárja ki, hogy másnak is készítsek műsorokat. Minden adott ahhoz, hogy januártól elinduljunk, és egy megújult Dáridó-val jelentkezem majd. A régi műsor marad a Story tévén, míg egy korszerűbb, modernebb elemeket tartalmazó mulatós műsorral fogunk jelentkezni a Dáridó tévén" - nyilatkozta október elején a Blikknek Galambos Lajos, aki megvette a TV2-től a Dáridó korábbi, 185 adásának jogait.