Elkezdődött Pálffy és Friderikusz pere

Vágólapra másolva!
November 24-én megkezdődött Pálffy István és Friderikusz Sándor pere. A híradós szerint Friderikusz azon állítása, miszerint többször is ittasan vezette volna a Jó estét, Magyarország!-ot, nem igaz. Pálffy szerint többször volt közös vacsora a Tv2 akkori vezetőivel, de alkoholt nem fogyasztott - az alperes pedig komplett, összevágott gyűjteményt tervez levetíteni a második tárgyalási napon.
Vágólapra másolva!

Tegnap, november 24-én tartották a Fővárosi Bíróságon a Pálffy István által kezdeményezett polgári per első meghallgatását. Ezt a híradós jó hírnevének megsértése miatt indította, négymilliós vagyoni és nem vagyoni kártérítést igényel, ugyanis Friderikusz a 2008-ban megjelent könyvében azt állította róla, hogy többször is ittasan vezette a Jó estét, Magyarország!-ot.

Pálffy még februárban tett büntetőjogi feljelentést, akkor ügyvédje, dr. Futó Barnabás abban bízott, hogy egy-két hónap múlva már meg is lehet az első tárgyalás. "A polgári peres eljárást megelőzően, egy ügyvédi felszólítást küldtünk Friderikusz Sándornak, a jó hírnév megsértése miatt, amelyben azt követeljük, kérjen bocsánatot a könyvében leírtak miatt, valamint fizessen meg négymillió forint nem vagyoni kártérítést. Amennyiben nyolc napon belül nincs válasz, vagy az nemleges, akkor ezt is perre visszük" - nyilatkozta akkor az ügyvéd.

Az [origo] mai megkeresésére Friderikusz Sándor még nem jelzett vissza, de korábban, a könyv megjelenése után lapunknak a következőket mondta: "Pálffy esetében egy lehetetlen dolgot kellett rendbe tennem. Egy ember, aki tizedannyit dolgozott, mint én, csak délután járt be, és nem átallott időnként illuminált állapotban műsort vezetni, azt állította, és tavaly szeptemberben is ott volt ez a blogján, hogy én kitalicskáztam a pénzt a TV2-ből, miközben nem volt mögöttem teljesítmény. Ezért a mondatért is gondolom, hogy illuminált állapotban töltötte azt a pár évet, meg láthatta ezt sok-sok néző is." Többet erről itt olvashat.

Mint a Blikk videójából kiderül, Pálffy elismerte, hogy a Tv2 vezetőivel többször vacsorázott, azt viszont tagadta, hogy alkoholt is fogyasztott volna műsorvezetés előtt. Friderikusz egy komplett összeállítást is készített erről, melyet a következő tárgyalási napon tervez bemutatni. "Nehezen lehetne azt mondani, hogy nem volt vita köztünk. Friderikusz Sándor maga nyilatkozta azt, hogy meg akart ölni" - mondta tegnap Pálffy. Őt elértük, de kérte, inkább az ügyvédet hívjuk.

Dr. Futó Barnabás, Pálffy ügyvédje lapunknak elárulta, hogy a rágalmazási perben még nem tűzték ki a tárgyalás napját, a polgári perben a második menetre jövő februárban kerül sor. A bíróság meghallgat tanúkat, akik bizonyíthatják, hogy Pálffy imázsának ártott a Friderikusz-könyv, hogy hátrány érte a vádak miatt. Az ügyvéd kíváncsian várja, Friderikusz milyen videóval rukkol elő legközelebb. "Olyat már láttam, hogy alkoholos állapotot alkoholszondával mutattak ki, de a praxisom során olyannak még nem találkoztam, hogy videófelvétellel, ránézéssel bizonyították volna be valakiről, hogy spicces" - elmélkedett.