Kőkemény férfiak a Hollywood Reporter listáján

Vágólapra másolva!
A Hollywood Reporter összeszedte az évtized legnagyobb hatású sorozatait: van, aminek tagadhatatlanul helye van a listán, másokkal viszont lehetne vitatkozni.
Vágólapra másolva!

A végéhez közeledik az évtized, úgyhogy ideje az ilyen listáknak is: a Hollywood Reporter - a Telegraph után - azon tévésorozatok közül szemezgetett, amelyek 1999-ben vagy annál később indultak, és nagy hatást gyakoroltak akár a nézőkre, akár a sorozatgyártásra.

Ez alapján nem meglepő, hogy a lista első helyén a Maffiózók áll, amely igazán újat hozott a tévésorozat műfajában: gyakorlatilag innen számíthatjuk a cselekményvezetés és karakterépítés szempontjából is rendkívül igényes, filmszerű történetek elterjedését.

A második helyet a szintén nagy hatású Az elnök emberei szerezte meg, és a dobogóra felfért még a Félig üres című komédiasorozat is - amit Magyarországról kevéssé tudunk megérteni. A maga műfajában - a rendőrös, illetve jogi szériákat tekintve - úttörő (volt) a Kemény zsaruk és A hatalom hálójában is, amely a negyedik és ötödik helyet foglalja el.

A lista második felében a Mad Men - Reklámőrültek, A stúdió, a 24 és a Lost található, valamint (tizedikként) a Modern Family, ami azért érdekes, mert csak idén indult az Egyesült Államokban. A lista eredetileg itt olvasható, ahol az egyes sorozatokról bővebb indoklást is találunk.