Régi-új arcokkal tér vissza a Dokik

Vágólapra másolva!
Új főszereplőkkel jelentkezett az itthon is látható, népszerű, kórházas szitkom, de néhány rész erejéig még a régi csapat tagjai is visszatérnek.
Vágólapra másolva!

Az idehaza Dokik címen futó Scrubs igencsak kalandos időszakot tudhat a háta mögött, a sorozatnak kezdettől fogva otthont adó NBC tavaly lényegében szabotálta az utolsónak ígérkező, hetedik évadot, aztán a konkurens ABC váratlanul átvette a szériát és megadta a lehetőséget a méltó búcsúra. Zach Braff, a Scrubs főszereplője és Bill Lawrence, a sorozat mögött álló kreatív főnök már jó előre leszögezték, hogy számukra itt véget ér a történet, ennek megfelelően a nyolcadik évadban minden szálat elvarrtak, mindenkitől elköszöntek, a búcsú nem is lehetett volna tökéletesebb, de itt jön az újabb csavar: az ABC a következő évadra is megrendelést adott.

A döntés hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a tévécsatorna nem akar kockáztatni egy új szitkommal, inkább bízik a bejáratott márkában. Kisebb huzavona után Lawrence végül maradt a sorozat élén, így jelenleg két komédia munkálatait felügyeli párhuzamosan (ő áll a Cougar Town mögött is), de a december 1-jén induló kilencedik évadra egy teljesen új show-t ígér, új szereplőkkel és új helyszínen. "A Scrubs-nak vége. Megírtam a finálét. Ami most jön, az egy új pilot" - nyilatkozta nemrég a showrunner, aki még a szitkom címét is megváltoztatta volna, de a csatorna ebbe nem ment bele.

Lawrence elmondása szerint a megújult Scrubs középpontjában a tanítás áll majd, a helyszín a Sacread Heart helyett egy egyetemi kórház lesz, Dr. Cox és Turk itt próbál orvost és embert faragni az új főszereplő-trióból. A zökkenőmentes átmenet érdekében az első egynéhány epizódban még szinte a teljes régi csapat felvonul, az eredeti szériát narráló Zach Braff (J.D.) és Sarah Chalke (Elliott) hat részre szerződött le, de egy hosszabb-rövidebb cameo erejéig visszatér Ken Jenkins (Kelso) és a Gondnokot alakító Neil Flynn is, aki időközben a The Middle című szériában kapott főszerepet. A régi gárdából John C. McGinley (Dr. Cox), Donald Faison (Turk) és Elizabeth Coupe (Denise) maradnak hosszútávon is, ők vállalták a kilencedik évadot is. Judy Reyes (Carla) az egyetlen szereplő a régiek közül, aki sem állandósként, sem beugróként nem tér vissza, vele nem sikerült megegyezni.

Forrás: [origo]

Többet a sorozatról itt - videó pedig itt

Az újoncokról túl sokat egyelőre nem lehet tudni, az eddig napvilágra került mozgóképes promók érthető módon inkább a régi gárdára helyezték a hangsúlyt. Annyi biztos, hogy Lawrence nagyon elégedett mindegyikükkel, márpedig ő nem szokott mellébeszélni. Kerry Bishét még Zach Braff szúrta ki, egy tévéfilmben dolgoztak együtt, amit Braff rendezett: Bishé egy rámenős kisvárosi szőkét alakít majd, aki családjából elsőként próbálkozik az értelmiségi pályával - az első pár rész után ő váltja majd J.D.-t a narrátori pozícióban. A két másik újonc Michael Mosley (ő a Váltságdíj című sorozatból lehet ismerős) és Dave Franco (James Franco öccse), az előbbi egy okoskodó harmincast alakít, aki már sokadszor próbálkozik az orvosival, az utóbbi pedig egy beképzelt ficsúrt, akinek gazdag családja a kórház egyik fő támogatója.