Kiemeltek közt Dexter, House és a Reklámőrültek

Vágólapra másolva!
Megvannak a 2010-es Golden Globe tévés jelöltjei.
Vágólapra másolva!

A legjobb drámai sorozatok közt olyanok versenyeznek, mint az itthon szinte elfeledett Mad Men - Reklámőrültek, a Viasat3-on késői időpont miatt csak kevesek által követett Dexter, vagy Doktor House. Versenyben még a Big Love és a True Blood - Inni és élni hagyni (mindkettő az HBO terméke). A komédia vagy musical kategóriában persze ott az ősz egyik nagy durranása, a Glee, ahogy esélyes az Office vagy a 30 Rock - A stúdió is.

Drámai sorozatok színészei közt kiemelt az itthon is kedvelt Simon Baker (A mentalista) vagy Hugh Laurie, de színésznőknél is erős a mezőny, a listán szerepel Kyra Sedgwick, Glenn Close és Julianna Margulies.

A komédiásoknál nyerhet a napokban negatív nyilatkozatot tevő Alec Baldwin, de befuthat Steve Carell vagy David Duchovny is. A szitkomok, humoros sorozatok női főszereplőinél szintén nagy neveket találunk, ott van Tina Fey, Edie Falco vagy Courteney Cox.

A Golden Globe-díjakat a televíziós produkcióknak 2010 január 17-én adják át. A jelöltek teljes listája itt megtekinthető.