Újabb per vár Hajdú Péterre

Vágólapra másolva!
Másképp értelmezi a szerződést a két fél: a Sanoma tévécsatornája a legnézettebb műsora, az Esti Frizbi elvesztését fájlalja, Hajdú pedig már fél éve váltani akar. A bulváros talkshow valóban erős a semleges Story tévén, de amennyiben a Tv2-n folytatja, az RTL-es celebek aligha kapnak engedélyt arra, hogy elmenjenek a felvételre.
Vágólapra másolva!

Az [origo] információi szerint már meg is egyezett Hajdú Péter és a Tv2 arról, hogy 2010-től átköltözik az Esti Frizbi, noha a felek ezt a hírt nem kívánták megerősíteni. A műsor a Story tévé legnézettebb programja, így nem csoda, ha élni kíván opciós jogával a Sanoma birtokolta tévécsatorna, ahogy az sem lenne meglepő, ha pert indítana.

Ruszkai Nóra, a Story TV vezérigazgatója szerint a szerződés 2010 december végéig érvényes. "A Story tévének nincsenek hivatalos információi egy esetleges Tv2-es aláírásról. Egyelőre feltételezzük, hogy Hajdú Péter a szerződés szerint folytatja a műsorát a Story tévén. Nem tartjuk szerencsésnek, hogy egy esetleges per konkrét kártérítési összegéről beszéljünk, de annyi elmondható, hogy a sajtóban megjelent több tízmillió forintról is szó lehet" - mondta lapunknak.

A Bors korábban arról írt, hogy szakítás esetén a Sanoma letilthatja lapjaiból (Best, Story, Színes RTV, Nők lapja) Hajdút és műsorait, ami annyiban érdekes fejlemény lenne, hogy a sztárműsoroknak a legnagyobb promóciót épp a színes hetilapok, napi bulvársajtó adják. "Hajdú Péterrel akkor és olyan terjedelemben foglalkoznak továbbra is a Sanoma Budapest lapjai és online magazinjai, amekkorát a mindenkori népszerűsége megkövetel" - válaszolta Ruszkai kérdésünkre.

Korábban is volt feszültség

A vezérigazgató korábban a bulvársajtóban arról beszélt, hogy a csatorna sok pénzt ölt a műsorba, felfuttatta, díszletet épített, így nem hagyja elveszni. Hajdú Péter erről persze másképp vélekedik: "A brand az enyém, még Frizbi néven kezdtem rádióban, utána lett Esti Frizbi az ATV-n. Megjegyzem, ott jobb volt a lefedettség és a nézettség is. A szerződésemben az áll, hogy ha három, egymást követő adás nem hozza a megfelelő nézettséget, akkor felmondható a megrendelő részéről, viszont sokszorosa a műsor nézettsége, mint a csatornaátlag" - füstölgött a műsor producere.

Lapunk úgy tudja, hogy a műsor díszleteit a Story tévé meg akarta venni az ATV-től, de mivel nem kapta meg, létrehozott egy újat. "Ebben semmi meglepő nincs, díszletet és bevezető kampányt is kapott Havas, Búza Sándor, Jakupcsek Gabriella, Galambos Lajos, a csatorna összes sztárja. Volt olyan műsor, melyre többet is költöttek, mint az Esti Frizbi-re" - kommentálta Hajdú.

Az [origo] a korábbi feszültségre is rákérdezett (állítólag már áprilisban Hajdú fel akarta mondani a kontraktust, szerződésszegés miatt), de erről nem kívánt semmi mondani. Azt mi csak mi jegyezzük meg, hogy amennyiben valóban a Tv2-re kerül a bulváros talkshow, a szóba jöhető celebek harmadát-negyedét elveszti, hiszen az RTL Klub a Story tévére még csak-csak elengedte sztárjait, rövid beszélgetésekre, de a közvetlen rivális estéinek nézettségét biztosan sem tornáznák feljebb Sebestyén Balázzsal, Szellő Istvánnal vagy Stohl Andrással - ahogy a Tv2 sem reklámozná Benkő műsorát vagy A széf-et.

Megfordult már a bíróságon

Hajdú Péternek korábban is voltak és most is vannak peres ügyei. 2007-ben kezdődött a Bagi-Nacsa páros elleni pere, ugyanis a producer szerint az ATV-re tervezett műsort a felvétel előtt nem sokkal sms-ben mondta le a humoristapáros, miközben érvényes szerződésük volt. "Ha én nem perlem őket, akkor az ATV perel be engem. Első fokon meg is nyertük, megvan a jogalap, már csak bizonytani kell a kár mértékét" - mondta.

Az MTV-vel hosszú éveken át húzódott ügye a Névshowr kirúgása miatt, itt Dömsödi Gáborral felperesek voltak, de mint megtudtuk, a közelmúltban - több év után - a bíróság elutasította a keresetet. A döntés nem jogerős, Hajdúék még nem mondtak le teljesen arról, hogy fellebbezzenek.

Idén volt még egy ügye a tévésnek, mikor a Vacsoracsata után nem sokkal a rivális Hal a tortán-ban tűnt fel. Az RTL-es szerződése szerint milliós büntetést kellett volna fizetnie, mert a konkurenciához ment. "Végül nem lett per. Megállapodtam az RTL-lel, és később újra elmentem a Vacsoracsatá-ba" - válaszolta kérdésünkre Hajdú.