Ellenfél a Megasztárnak: megvette az X-Faktort az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, még mindig elfér pár popsztár a hazai piacon: jövőre indítja az X-Faktort az RTL Klub.
Vágólapra másolva!

Ezúttal megvett licencműsorral jön az RTL, nem pedig nagyvonalúan átvett, másolt show-val, mint amilyen a Csillag születik vagy a Szombat esti láz volt. Az X-Faktor-ban - mely a Megasztár ellenfele lehet, ha elindítja 2010-ben a Tv2 - három kategóriában indulnak a jelentkezők: 16-24 évesek, 24 év felettiek, valamint duók vagy együttesek.

Ahogy a Csillag születik esetében is, az összes induló egy előválogatáson vesz részt, ahol a műsorkészítők döntik el, kik azok, akik a zsűri előtt, a második castingon is bizonyíthatnak. Az innen továbbjutók egy felkészítő táborban vesznek részt, minden kategóriából a legjobbak. A táborozás során derül ki, hogy melyik kategóriának melyik zsűritag lesz az úgynevezett mentora, aki az adott csoport felelőse lesz.

Az X-Faktor kétségkívül az utóbbi évek egyik legsikeresebb tehetségkutató műsora, 2010 őszén kiderül, hogy itthon is befut-e, számos zenés-dalos tehetségkutató (Megasztár, A társulat, Csillag születik) van-e még igény rá. Simon Cowell műsora Angliában a Pop Idol-t váltotta, a formátumot pedig több tucat ország megvette, Bulgáriától Marokkóig, Norvégiától Indiáig. Nagy-Britanniában 2004 szeptemberében rajtolt, hat évad ment le belőle: az elsőt 6,9 millióan figyelték, utóbbi már 13,3 milliós nézői átlagot hozott.