Vágólapra másolva!
December 27-én rajtol a Cool TV-n a The Big Bang Theory, magyarul Agymenők. A régóta várt vígjátéksorozat négy kockafejről és egy kevésbé okos, ám annál csinosabb lányról szól, aki persze fenekestül felforgatja a srácok életét. A szériát a Két pasi - meg egy kicsi alkotója, Chuck Lorre jegyzi, így a jó humor garantált.
Vágólapra másolva!

Egy elméleti és egy gyakorlati fizikus együtt lakik, szomszédjuk pedig egy szőke pincérnő - úgy hangzik, mintha valami rossz viccről lenne szó, pedig az Agymenők viccnek éppen nem rossz. A vígjátéksorozat alaphelyzete természetesen számos poén forrása lehet, az már csak a nézőtől függ, hogy meddig képes élvezni ezeket - hisz gyakorlatilag az összes poén a srácok furcsaságán, illetve a tudományos és a mindennapi élet különbözőségén alapul.

A fiúk (Sheldon és Leonard) ráadásul nem is csak ketten vannak, hanem négyen, időnként ugyanis benéz hozzájuk még két haverjuk, egy mérnök és egy csillagász. Persze ők is híján vannak a társadalmi beilleszkedéshez szükséges képességeknek (egyikük például csak akkor képes nőhöz szólni, ha iszik), így máris megvan a kontraszt a csinos szomszéddal, a mindenkivel csacsogó, showbizniszbe vágyó Pennyvel.

A sorozat tehát azt az utóbbi években kibontakozott trendet követi, amely geekeket, nerdöket, kockafejeket tesz meg egy-egy történet főszereplőjévé. Végső soron a Helyszínelők-höz vagy a Gyilkos elmék-hez hasonló műsorokat is idesorolhatjuk (hisz egy csapat okostojás munkáját mutatják be), de ha specifikusabb produkciókban gondolkodunk, akkor a Chuck-ot vagy még inkább a Kockafejek-et hozhatjuk fel példaként - utóbbi egy londoni irodaház komputerrészlegének mindennapjaiba enged betekintést.

Az Agymenők 2007-ben indult az Egyesült Államokban, és azóta különböző fórumokon itthon is állandóan hallani róla - így sok sorozatrajongó bizonyára régóta várta a magyar megjelenést. A sorozat a tengerentúlon igen népszerű, Chuck Lorre másik sorozatával, a Két pasi - meg egy kicsi-vel együtt, a hétfő esték legnézettebb csatornájává tette a CBS-t. A szériát három Emmy-díjra is jelölték, a tévékritikusok szövetsége pedig a legjobb vígjátéki színésznek járó díjjal jutalmazta Sheldon alakítóját, Jim Parsonst.

Sheldon amúgy is a sorozat kulcsfigurája, és úgy tűnik, ő a legnépszerűbb is, hisz az Agymenők-höz kapcsolódva, róla találjuk a legtöbb összeállítást a YouTube-on. Az őt megformáló Parsons a való életben is bír egy-két kockatulajdonsággal: egy időben a Microsoftnak dolgozott, autóban utazva pedig mindig rosszul lesz - kivéve, ha ő vezethet. Szociális képességeivel azonban nincs baj, középiskolai osztályában őt szavazták meg a legbarátságosabb osztálytársnak.

Forrás: CBS

Az Agymenők másik arcát, Leonardot játszó Johnny Galecki kamaszkorában, a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján tűnt fel a filmvásznon, illetve a képernyőn: a Karácsonyi vakáció-ban a Griswold család Rustyját (Chevy Chase karakterének a fiát) játszotta, és a Roseanne című szitkomban is láthattuk. Saját bevallása szerint munkamániás, legalábbis egyszer úgy nyilatkozott, hogy nem tud magával mit kezdeni két film között, leginkább vásárolni és inni szokott ilyenkor.

A Sheldon és Leonard életét felforgató Pennyről azt hinné az ember, hogy a valóságban is hasonlóan egyszerű eset: az őt alakító Kaley Cuoco azzal kezdte karrierjét, hogy Barbie-reklámokban szerepelt, egyébként pedig Britney Spears nagy rajongója. A képlet azonban ennél bonyolultabb, hisz a Bűbájos boszorkák-ban is látott színésznő magántanulóként már tizenhat évesen leérettségizett, és ifjúsági asztalitenisz-bajnok volt.