Más csatornán folytatódik a Tévé ügyvédje

Vágólapra másolva!
Február 2-án indul újra a Tévé ügyvédje, de az MTV helyett az ATV-n lesz látható.
Vágólapra másolva!

Feburár elejétől új csatornán lesz a Tévé ügyvédje, minden kedden, este fél kilenctől. A műsorvezető Juszt László, aki nem tart attól, hogy a névhasználat miatt perelne az MTV: "Az egész műsor az én ötletem, levédettem, ahogy a rendszerváltás óta minden műsoromat. Az Össztűz is az enyém volt, az Újságíróklub szintén, akárcsak az Egyenes beszéd, vagy a Nyitott száj" - mondta.

A csapat nagy része változatlan, pár új szerkesztő-riporter érkezett, önálló internetes oldaluk lesz. A változatlanságot a korábbi főcím és díszlet jelenti. Két szponzor állt mögéjük, az ATV minimális összeget ad. "A profilon nem akarok változtatni. Mikor megszűntették a műsort köztévén, nem akartam folytatni, hiszen a kereskedelmi tévéken egy ilyen műsor a potenciális hirdetőket elriaszthatná. Amerikában mégis megy egy hasonló program Ralph Nader vezetésével, évtizedek óta kereskedelmi csatornán" - magyarázta.

Az [origo] kérdésére válaszolva Juszt elmondta, nem tart a gyenge nézettségtől, bízik a korábbi nézők hűségében - akik például az ATV jelenleg legnézettebb műsorát, a Névshowr-t is követték a költözés után. Az MTV korábbi, mostani önmagához mérten jó nézettségét említette: hétfőnként jól működött a Híradó, a Tévé ügyvédje és a Kékfény alkotta hármas, nézett blokk volt, míg szét nem szabdalták. Juszt szerződése az ATV-nél december 31-ig szól és nincs benne nézettségi kikötés, ami a kereskedelmi tévéknél igen gyakori.