Vágólapra másolva!
Hetvenöt éve született a legendás Elvis Presley, a Duna Televízió három filmmel adózik az emlékének.
Vágólapra másolva!

Hetvenöt évvel ezelőtt, 1935. január 8-án született a rock 'n' roll királya, Elvis Presley, aki a modern könnyűzene egészére (és a színpadi előadásmód fejlődésére) is óriási hatással volt. Munkásságát egy dokumentumfilmmel és két játékfilmmel eleveníti fel a Duna TV, január 10. és 16. között.

Elsőként (január 10-én 21.00-tól) az Ez Elvis című dokumentumfilmet láthatják a nézők, amely játékfilmszerűen, dramatizált jelenetekkel idézi meg a Király alakját, de persze számos archív felvételt is tartalmaz. Elvis sorsát gyerekkorától a haláláig követi nyomon a film, egyik csúcspontja a My Way megrázó előadása, amelyet nem sokkal az énekes halála előtt rögzítettek egy koncerten.

Január 15-én 20.00-tól egy 2008-as játékfilmet, a Nyakig a pácban-t vetíti a Duna TV: a megtörtént eset alapján készült film egy Elvis-rajongó lányról szól, aki a sikkasztástól sem riad vissza, hogy finanszírozza hobbiját, az Elvishez kapcsolódó emléktárgyak gyűjtését - így aztán hamarosan az övé lesz a legnagyobb ilyen jellegű gyűjtemény a világon. A főszerepet Carrie Fisher, egy brit musicalsztár alakítja.

Január 16-án (13.00-tól) persze egy olyan film is képernyőre kerül, amelyben maga Elvis játssza a főszerepet. Ez a Börtönrock, amely - a Király többi filmjéhez hasonlóan - egy tehetséges zenész rögös útját követi nyomon a sikerig. A filmben természetesen számos sláger elhangzik, így az I Want to Be Free, a Treat Me Nice és persze a címadó dal, a Jailhouse Rock is.