Újabb testvérsorozatot kap az Esküdt ellenségek

Vágólapra másolva!
Úgy látszik, az Egyesült Államokban még mindig nem unják az immár húsz éve futó Esküdt ellenségek-et: készül a negyedik testvérsorozat.
Vágólapra másolva!

Egy vasárnapi sajtótájékoztatón az NBC szórakoztató programokért felelős vezetője, Angela Bromstad bejelentette, hogy a csatornánál már készül a Law & Order: Los Angeles, az Esküdt ellenségek negyedik spin-offja. Az új sorozat - címéhez híven - Los Angelesben játszódik, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen ponton kapcsolódik az eredeti szériához.

Az 1990 óta futó Esküdt ellenségek sikerét nehéz megérteni, hisz a sorozat ma már kissé divatjamúltnak tűnik. A koncepció mégis működik: a szériából már eddig is három spin-off készült (amiből kettő - a Különleges ügyosztály és az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék - ma is megy), emellett film, realitysorozat és egy brit adaptáció tartozik a franchise-hoz.

Az alkotók által csak LOLA-nak becézett Law & Order: Los Angeles-re a hivatalos álláspont szerint azért volt szükség, mert az NBC-nél a Southland-en kívül nem megy olyan nyomozós sorozat, amely Los Angelesben játszódik. A vasárnapi sajtótájékoztatón Bromstad azt is elmondta, a csatorna valószínűleg megrendeli az Esküdt ellenségek huszonegyedik évadját - amivel a sorozat átveszi a leghosszabb ideje futó főműsoridős drámasorozat címét a Gunsmoke-tól.