Big Brother: korai távozás egy HIV-fertőzött, meleg pár miatt

Vágólapra másolva!
Már a verseny első napján elhagyta a Big Brother-házat a valóságshow egyik szereplője Németországban, mivel lakótársai között egy HIV-fertőzött meleg pár is szerepel.
Vágólapra másolva!

A kamerák által folyamatosan megfigyelt kölni házba hétfő este költözött be tíz versenytársával együtt egy homoszexuális pár, Carlos és Harald, majd rövidre rá betegségükről is beszéltek lakótársaiknak. Egyikük már távozott is a show-ból: az RTL II müncheni televíziós csatorna szerint Horst azzal indokolta döntését, hogy nem akar túlságosan komoly témákkal foglalkozni, márpedig a két férfi betegsége ezek közé tartozik. Mint mondta, nem személyesen velük van problémája, csupán bizonyos témákat nem tudna figyelmen kívül hagyni.

Jörg Litwinschuh, a Német AIDS-Segély szóvivője szerint a HIV-pozitívokat a társadalom még mindig megbélyegzi és kiközösíti. A Németországban immáron tizedik évadához érkezett Big Brother 148 napon át követi majd a házban lakók életét. Aki a nézők szavazatai alapján nyer, 250 ezer euróval (67,5 millió forinttal) lesz gazdagabb.