Jön a 24, Jack Bauer is mosolyog

Vágólapra másolva!
Január 17-én a FOX elkezdi a 24 akciósorozat nyolcadik évadját, mégpedig két este alatt két dupla résszel rajtol Jack Bauer, hogy meglegyen a kellő lendület. A trailert elnézve feltűnő, hogy Sutherland többször is mosolyog, de ez semmi jót nem jelent. Erre igen régen volt példa - akkor pedig le kellett lőnie valakit.
Vágólapra másolva!

"Mindig megdöbbenve hallom, hogy azok az emberek, akikkel együtt utazom a repülőn, azt mondják, hogy 'ó, most nagyobb biztonságban érzem magam a gépen'. Én ilyenkor arra gondolok, hogy bizonyára nem nézi a sorozatot, mert ott körülöttem mindenki meghal" - magyarázta a napokban Kiefer Sutherland, Jack Bauer kőkemény figurájának megformálója egy sajtóértekezleten, melyet a 24 újabb, immár nyolcadik évadjának promóciója miatt tartottak.

Hét év alatt több tömegkatasztrófát, merényletet, válogatott gazságot akadályozott meg Jack Bauer, de Sutherland - aki moziban nem volt túl sikeres, legalábbis sokkal kevésbé, mint apja, Donald - a New York Postnak arról beszélt, hogy nem fárad, s bár jelenleg a nyolcadik szezon vége foglalkoztatja, egy kilencedik évadnak is nagyon szívesen nekivágna, mivel élete nagy ajándékának tartja, hogy a 24-et forgathatja. "Ez teljesen nyitott dolog. Mindig azt mondtam, hogy amíg az emberek azt akarják, hogy csináljuk, amíg az emberek nézni akarják, addig visszatérünk. A forgatókönyv megírása ugyanakkor sokkal nehezebb feladat, mint a színészkedés" - vélte. Nem a pénz miatt bólintott rá a folytatásra. "Nem volt szükségem arra, hogy visszatérjek. De én vissza akartam jönni. Imádom ezt a sorozatot" - tette hozzá.

Ha már a színészmesterséget említette: fórumokon gyakran olvasni, hogy nem kell nagy tehetség a rettenthetetlen akciófigura eljátszásához, hiszen Jack általában igen mérges vagy roppant szigorú, netán semleges arcot vág, ezeket kombinálja pár grimasszal. Az új évad elején (melyről többet nem is fecsegünk) unokájával játszik, és még egy mosolyt is megereszt. Újságírói kérdésre a színész bevallotta, hogy ritkán fordult elő ilyen a sorozatban. "Kicsit furcsán is éreztem magam. A harmadik évadban, amikor [Jack Bauer] elkapta Ninát, repültek vissza, és bilincs volt a nőn, akkor ránézett, és mosolygott. És ez nagyjából négy epizóddal az előtt volt, hogy le kellett lőnie őt" - emlékezett.

A 24-et az évek során sokszor politikai szempontból is elemezték, de a Sutherland szerint kiegyensúlyozott a sorozat, nem húz sem a republikánusokhoz, sem a demokratákhoz. Többféle elnöktípust láthattak a sorozat követői, volt sok bűnt elkövető, konzervatív országvezető, ugyanakkor tévésorozatban a 24 hozta be először a fekete elnököt, David Palmer személyében, még jóval Obama felbukkanása előtt. Denis Haysbert játszotta a pozitív figurát, Golden Globe-ra is jelölték érte, ráadásul a tv.com látogatói szerint ő volt a legjobb tévés elnök. "Jack Bauer számomra mindig is a legapolitikusabb karakter volt, olyasmi, mint a titkosszolgálat. Nem a politikai nézeteid miatt védelmezed az elnököt: ez a munkád, szolgálnod kell az elnököt, kerül, amibe kerül" - vélte Sutherland.

Forrás: [origo]

A színész eddig egy hetet forgatott New Yorkban, és visszatér még tíz napra, újabb munkák miatt. Az évad hiába játszódik tehát az említett városban, a jelenetek nagyobb részét mégiscsak Hollywoodban veszik fel. Mint mesélte, a legnagyobb különbség a New York-i és a Los Angeles-i forgatások közt, hogy előbbi városban a legtöbb járókelőnek fel sem tűnik egy pisztollyal rohangáló ember, míg Kaliforniában ha ilyesmit látnak, az emberek lelassítanak, leállnak a kocsival, hogy nézelődjenek. Sutherland szerint különben elsősorban anyagi okai vannak annak, hogy a 24 újabb évadját nem teljes egészének New Yorkban forgatták. Úgy látja, hogy tíz hónap alatt tizenkét (kétórás) filmnek megfelelő anyagot kell leforgatniuk, és erre alkalmasabb Los Angeles, ahol már olajozottan működik minden: sokkal komplikáltabb lenne átköltözni az egész stábbal.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=U67uz1QNPaBt2F3Y


A 24-et korábban több magyar csatorna adta (RTL Klub, M1, Cool), jelenleg csak az M2-n csíphető el, péntek este negyed tíztől van képernyőn. Sok híve szerint a legaddiktívabb sorozat, melyet igen nehéz heti 40 percben élvezni, hiszen minden epizód egy kisebb cliffhangerrel, váratlan fordulattal ér véget - az elcsábult tévéző pedig nehezen bír ki 167 órát a folytatásért.