Vágólapra másolva!
George Clooney úgynevezett teletont, vagyis maratoni jótékonysági műsort szervez, amivel a haiti földrengés túlélőin kíván segíteni.  
Vágólapra másolva!

George Clooney a Hollywood Reporternek fedte fel tervét, hogy jótékonysági tévéműsort szervez a haiti földrengést túlélők javára. Az Egyesült Államokban szokásosak a hasonló teletonok, vagyis a rengeteg fellépővel megvalósított maratoni adások, melyek valamilyen katasztrófa kárvallottjai számára gyűjtenek.

2001. szeptember 11. után is gyűjtöttek a tévében az áldozatok családjainak: az akkori Tribute to Heroes nevű eseménynek ugyanaz a Joel Gallen volt a producere, aki - Clooneyval együtt - a mostani teletont is összefogja. Clooneynak sem ez az első ilyen akciója, 2005-ben az ázsiai cunamikatasztrófa után szervezett egy hasonló műsort.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a mostani eseményen kik lépnének fel, de a közvetítésre már látatlanban lecsapott több csatorna. Elsőként a Music Television jelentkezett, de a Hollywood Reporter közlése szerint gyakorlatilag az összes nagyobb amerikai csatorna - köztük az ABC, az NBC, a CBS, a Fox, az HBO és a CNN - leadja a teletont.

A hasonló akciók itthon is eredményesek szoktak lenni, annak ellenére, hogy nincs akkora hagyományuk, mint az Egyesült Államokban. A VIVA tavaly karácsony előtt tartott egy Teleton hétvégét, ahol körülbelül 21 millió forintot gyűjtött össze a Tűzoltó utcai Gyermekkórház javára.