Felnőttek az egykori gyereksztárok

Vágólapra másolva!
Sok gyereksztárt láttunk már felnőni: volt, aki elkallódott idősebb korára, rendőrségen kötött ki ittas vezetés vagy drog birtoklása miatt, mások csak szimplán eltűntek, de akadtak, akik a későbbiekben is szép karriert csináltak. Az egykori bájos kislányok, kis sorozatsztárok nővé cseperedtek, a férfiak pedig immár egészen másképp néznek rájuk.
Vágólapra másolva!

Alyssa Milano

Annak idején itthon is láthattuk Tony Danza szitkomját, a Ki a főnök?-öt, melyben Danza karakterének lányát, a kis Samanthát Alyssa Milano játszotta - tizenkét éves korában. Az 1972-ben született Milano már régen felcseperedett, nem is akármilyen nővé: a Bűbájos boszorkák-ban talán ő volt a legbájosabb a három nővér közül, és még A nevem Earl címszereplőjének a fejét is elcsavarta pár epizód erejéig.

-------------------------

Anna Paquin

A színésznőt tizenegy évesen ismerte meg a világ, a Zongoralecke című filmmel: alakítása olyannyira meggyőző volt, hogy Oscar-díjat is kapott érte, ezzel - Shirley Temple után - a második legfiatalabb díjazottá vált. Paquin számos film után a tévénél kötött ki, jelenleg a felettébb sikeres True Blood - Inni és élni hagyni központi alakját, Sookie-t játssza, aki halandó létére beleszeret egy vámpírba.

-------------------------

Christine Lakin

Kislányként az Egyről a kettőre című vígjátéksorozatban láthatta a magyar közönség - itt a kissé fiús viselkedésű, Alnek is becézett Aliciát játszotta. Később számos sorozatban vendégszerepelt, egy-egy epizód erejéig feltűnt például az Angyali érintés-ben, a Veronica Mars-ban, a Helyszínelők-ben vagy a Dr. Csont-ban. Paris Hiltonnal a The Hottie and the Nottie-ban játszott együtt: ő lett a nottie, vagyis a csúnya lány, de ehhez eléggé el kellett maszkírozni:

-------------------------

Kellie Martin

Az alapvetően egy Down-kóros fiúról szóló Az élet megy tovább-ban még szemüveges kiskamasz volt, aki a kezdő képsorokon azt nézegette a tükörben, hogy nőtt-e már valamit a melle. Ilyesmivel ma már biztosan nincs gondja Kellie Martinnak (mint az a képen is látható), sőt a karrierjére sem lehet panasza: a Vészhelyzet-ben Lucy Knight szerepében láthattuk (amíg meg nem ölte egy skizofrén beteg), tavaly pedig a Szellemekkel suttogó-ban és a Grace kliniká-ban vendégszerepelt.

-------------------------

Mackenzie Rosman

Mára felnőtt (igaz, még mindig csak huszonegy éves) a Hetedik mennyország bongyori kis Ruthie-ja is, aki cserfességével, koravén megjegyzéseivel lopta be magát a nézők szívébe. A kamaszévek már kissé zűrösebben teltek, az internetre rendre kerültek fel a fürdőruhás képek, meg egy olyan, amelyiken egy barátnőjével csókolózik - szóval a színészi pályára ma már kevéssé koncentrál.

-------------------------

Melissa Gilbert

A farm, ahol élünk-ben ő játszotta a központi karaktert, a vörös hajú, szeplős Laura Ingallst - aki egyébként valóban létezett, és saját gyerekkori élményei nyomán írta meg a Little House-könyveket, amelyek alapján a széria készült. Hasonló írással Gilbert is előállt tavaly nyáron, Prairie Tale: A Memoir címmel jelentette meg önéletrajzi könyvét - emellett rendezőként és producerként is tevékenykedik. Róla és klasszikus sorozatáról bővebben írtunk itt.

-------------------------

Melissa Joan Hart

A Sabrina, a tini boszorkány címszereplője, aki már a sorozat indulásakor sem volt tinédzser, éppen a huszadik évét töltötte. 1985 óta (vagyis kilencéves korától) szerepel viszont a tévében, korábban a magyar nézők is láthatták például Clarissa című ifjúsági sorozatát, melyben lehetetlenül felöltözve (különféle kalapokban, hippicuccokban) osztogatott mindenféle tanácsokat.

-------------------------

Az Olsen ikrek, Ashley és Mary-Kate

Az 1986-ban született ikrek kilenc hónaposak voltak, amikor először szerepeltek filmen, ez volt a Bír-lak című vígjátéksorozat. Itthon talán a hatévesen forgatott Irány a nagyi! volt az első ismertebb munkájuk, de láthattuk őket például a Két tojás száz bajt csinál című tévéfilmben is. Később Az ikrek Malibuból címmel láthattunk tőlük sorozatot, 2006-ban pedig saját tévéshow-ba is fogtak, soványságuk azonban nem feltétlenül követendő példa.

-------------------------

Sarah Polley

A Váratlan utazás-ban hét éven át játszotta a központi karaktert, Sara Stanleyt. Később inkább mozifilmekben szerepelt, egy-két igazán karakteres alkotásban is, mint David Cronenberg eXistenZ című filmje vagy A szavak titkos élete. A képernyőre - egyetlen vendégszereplést leszámítva - csak 2006-ban tért vissza a Slings and Arrows című kanadai szériával, majd a rengeteg díjat (köztük tizenhárom Emmyt és négy Golden Globe-ot) nyert John Adams-ben is láthattuk.

-------------------------

Ullmann Mónika

Az Égigérő fű-ből és a Szelebrudi család-ból jóformán minden magyar ismerte, aki a nyolcvanas években nőtt fel, de az 1981-es Írtam a bátyámnak egy dalt is sokat ment egy időben. A színésznő később játszott például a Szomszédok-ban, majd Berényi Miki partnereként a Barátok közt-ben, de több mozifilmben (Hyppolit, Kútfejek, Egy bolond százat csinál, S.O.S. Szerelem) is láthatta a közönség.