Új tévéműsort kapott Szőke András

Vágólapra másolva!
A Szőke Duna után vasárnaptól ismét a Duna Televízió képernyőjén látható Szőke András.
Vágólapra másolva!

Vasárnap 15.25-kor indul a Dunán Szőke András új műsora, a Dunaszőkítés, melynek műfaja - az alcím szerint - "anti-tóksó". Egy rendhagyó talkshow-t kap tehát a néző, amelyben a műsorvezető, a maga sajátos stílusában - kötetlenül, a stúdiómodort mellőzve - beszélget a meghívott vendégekkel.

Az első adásban Szőke a tűzoltók, rendőrök és mentősök munkáját mutatja be, régi segítőtársával, Badár Sándorral együtt "tüzet oltanak, kábítószert keresnek, zenélnek, főznek, de leginkább beszélgetnek", emberi történeteket keresnek. Ebben segítségükre lesz a Vivat Bacchus Énekegyüttes, a Pomázi Tűzoltózenekar, valamint Dobson Tibor, a tűzoltóság kommunikációs vezetője.

A show-ban Badár mellett helyet kap Szőke egy másik ismerőse, Buglya Sándor is, akinek a dokumentumfilmjeit amúgy is rendszeresen vetíti a Duna tévé. A rendező-operatőr a szocializmus ereklyéit hordja a műsorba, afféle dizájncenter-jelleggel.

Szőke korábban a Szőke Duná-t vezette a Duna tévén: ez szintén egy rendhagyó talkshow volt, amely a vidéki életre koncentrált, és neves emberek mellett vecsési néni vagy egy eldugott vasútállomáson szolgáló bakter is mesélhetett az életéről. A vállalkozásról és több másról Szőke itt mesélt az [origo]-nak.