A Story tévé bírósághoz fordul, ha Hajdú Péter nem fizet

Vágólapra másolva!
A Story tévé 30 millió forintot követel volt beszállítójától és műsorvezetőjétől, azonban Hajdú nemhogy nem utal, de viszontkeresettel él, bocsánatkérésre és fizetésre felszólító levelet írt a csatornának, mivel szerinte annak vezérigazgatója előbb árult el a sajtónak részleteket a szerződéssel kapcsolatban, mint ő. Az ügy alighanem bíróságon folytatódik.
Vágólapra másolva!

"A Story TV4 álláspontja változatlan: a csatornával megkötött érvényes szerződését nem tartja tiszteletben Hajdú Péter. A Story TV4 ezért bírósághoz fordul jogorvoslatért, ennek részleteit azonban nem a nyilvánosság előtt kívánjuk rendezni. Megvárjuk a bíróság döntését, amelyet a csatorna természetesen tiszteletben fog tartani" - mondta az [origo] megkeresésére Ruszkai Nóra vezérigazgató, aki több kérdésünkre nem is kívánt válaszolni.

Hajdútól az eddigi 10 millió helyett 30 millió forintot követel a csatorna, azért mert a Story TV4 engedélye nélkül közölt olyan információkat az újságokkal, amelyek a kettőjük között kötött szerződésben szerepeltek - ezáltal pedig szerződésszegést követett el, és üzleti titoksértést valósított meg a csatorna szerint. Hajdú 2009 decemberében az [origo]-nak és az Indexnek is nyilatkozott a szakításról.

Hajdú Péter lapunknak elmondta, hogy az elmúlt napokban több, fizetésre felszólító levelet kapott. Az elsőben a Story TV4 a cég jó hírnevének megsértése miatt követel 10 milliót. "Az MTV átadta a Csináljuk a fesztivált ismétlésre a Story tévének, erre én azt mondtam, hogy olyan, mintha az RTL-es Csillag születik-et a Hálózat tévén ismételnék. Ez bántotta a Story tévét, holott az AGB mérései szerint a Hálózat tévének nagyobb a lefedettsége, tehát ez bók volt, nem sértés" - magyarázta. A csatorna azt is sérelmezte, hogy Hajdú egy nyilatkozatában a vezérigazgatóról, Ruszkai Nóráról azt mondta, hogy egy fantom, mivel egyszer sem tudott vele találkozni egy év alatt, míg a tévétársaságnak szállított műsort.

A héten még kétszer tízmilliót követelt a Story TV4, két nyilatkozat miatt, ugyanis Hajdú az [origo]-nak és az Indexnek is elmondta, hogy kétszer egy évre szerződött, lapunknak még a nézettségi elvárásokról is beszélt. "Azt írják, hogy magánlevélben kérjek bocsánatot és fizessek, mert üzleti titkot sértettem. Mivel azonban korábban, 2009 december 4-én Ruszkai Nóra maga mondta el a Blikknek, hogy mi áll a szerződésben, ügyvédemmel úgy döntöttünk, hogy viszontkeresettel élek, így levélben jeleztem, hogy várom a bocsánatkérést, és elvárom, hogy nekem utaljon a cég" - közölte Hajdú. Az ügy alighanem bíróságon folytatódik, amennyiben a felek nem egyeznek meg peren kívül.

A Frizbi Hajdú Péterrel a Tv2-n rajtol február 6-án. "Az RTL Klub és a Tv2 is megkeresett tavaly, utóbbi ajánlata kedvezőbb volt. Kihívás, hogy a Heti hetes-sel egy sávban lesz a Frizbi, mert előbbit semmilyen saját gyártású műsor nem tudta megverni. Ha sikerül, teljesül egy álmom" - mondta a műsorvezető.