Egyhavi bérleti díjjal tartozik az MTV

Vágólapra másolva!
Nem fizette ki a januári, 360 millió forintos székházbérleti díjat a Magyar Televízió. A bérbe adó Millenniumi Média Kft. szerint a halogatás országimázsszempontból is káros.
Vágólapra másolva!

Nem fizette ki a januári székházbérleti díjat az MTV, 360 millió forinttal tartozik a Millenniumi Média Kft.-nek, értesült a Népszabadság. Az [origo] megkeresésére az MTV egyelőre csak kitérő választ adott: "A Magyar Televízió menedzsmentje folyamatosan tárgyal a Millenniumi Média Kft.-vel. Az intézmény - építve az eddig kialakult jó partneri kapcsolatra - bízik abban, hogy a tárgyalások mindkét cég számára megnyugtatóan zárulnak majd."

A Népszabadság szerint az MTV kuratóriumi elnökségének tegnapi ülésén is téma volt a székház bérletének konstrukciója. A tévé januárra a szerződés szerint esedékes összeg harmadát, 135 milliót fizetne, a további díjakról pedig tárgyalnak.

Lapunk megkeresésére a Millenniumi Média Kft. ügyvezető igazgatója, Sándor István megerősítette, hogy tartozik az MTV egyhavi bérleti díjjal. A cég közleményben tudatta, hogy együttműködik a Magyar Televízióval, de úgy vélik, hogy Magyarországnak rendkívül jelentős károkat okozna, ha az MTV pénzügyi okok miatt nem tudná ellátni közszolgálati feladatait, mert működése ellehetetlenül az alapfeltételeket biztosító szolgáltatásokat - energiaszolgáltatás, takarítás, őrzés-védés, posta, karbantartás, - végző alvállalkozók kifizetetlen számlái miatt. A Millenniumi Média Kft. szerint Magyarország számára káros lenne a nemzetközi és hazai befektetők előtt, ha egy állami cég egy közbeszerzésen vállalt kötelezettségét nem teljesíti.