Megválasztották a legjobb tévés elnököt

Vágólapra másolva!
A Chicago Sun-Times megszavaztatta olvasóit: szerintük Jed Bartlet a legmenőbb fiktív elnök az amerikai sorozatok történetében.
Vágólapra másolva!

A Chicago Sun-Times különleges választást írt ki, melyen tizenkilenc fiktív amerikai elnök indult - köztük olyanok, mint a 24 fekete államfője, David Palmer (Dennis Haysbert) vagy az Egyesült Államok első női vezetője, Mackenzie Allen (Geena Davis) Az elnöknő-ből.

A választást azonban simán nyerte Az elnök emberei főhőse, a Martin Sheen által játszott Josiah (becenevén Jed) Bartlet: a szavazatok 82 százalékát ő kapta meg, ami kicsivel több, mint 24 ezer voksot jelent. Bartlet - amellett, hogy az utóbbi idők legnagyobb hatású politikai sorozatának figurája - talán annak is köszönheti győzelmét, hogy demokrata létére egy sor olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit a legádázabb republikánus is megirigyelhetne.

A szavazáson a második helyet a Saturday Night Live egyik humoristája, Dana Carvey szerezte meg, aki az 1992-es elnökválasztás során többször parodizálta az idősebb George Busht. A fiktív, tévés amerikai elnökökkel mi is foglalkoztunk korábban.