Ideért az NCIS klónja

Vágólapra másolva!
Az NCIS hétfői részében Gibbs és csapata egy olyan ügyben nyomozott, amely korábban már a Los Angeles-i iroda figyelmét is felkeltette - az ügynökök közül ketten a nyugati partra is utaztak, hogy találkozzanak az ottani kollégákkal. A nézők így megismerhettek egy új nyomozógárdát, amelyet nemsokára külön sorozatban is láthatnak: március 5-én indul a Tv2-n az NCIS: Los Angeles.
Vágólapra másolva!

A TV2 rendesen felvezeti az NCIS: Los Angeles című sorozatot, hisz kivárta, amíg az NCIS elérkezik addig a részig, melyben az új csapatot bemutatják. Miután dupla epizódról van szó, még jövő hétfőn is a friss arcokkal ismerkedhet a közönség, hogy aztán péntektől már a spin-offot kövesse.

Alig fél évvel az amerikai premier után hozzánk is megérkezett hát az NCIS: Los Angeles, amely hasonlóan izgalmas ügyekkel, de teljesen más karakterekkel várja a rajongókat.

A központi figura itt Callen ügynök, egy igazi átváltozóművész, az álcázás mestere. Őt Chris O'Donnell jeleníti meg, aki két Batman-filmben alakította Robint, ezenkívül olyan filmekben láthattuk, mint az Egy asszony illata vagy legújabban a Max Payne - Egyszemélyes háború. A színész újabban érdeklődik csak a tévé iránt, a kétezres években hosszabb-rövidebb vendégszerepet vállalt például az Ügyvédek-ben, a Két pasi meg egy kicsi-ben és a Grace kliniká-ban.

Callen munkáját segíti többek között az Irakot és Afganisztánt is megjárt Sam Hanna, aki igencsak otthonosan mozog az arab kultúrkörben. A szerepet az inkább rapperként ismert LL Cool J kapta, aki vállalt már ugyan színészi munkákat is, de jobbára vitatott értékű filmekben (Rollerball, S.W.A.T., Egy gyilkos agya). Őt is láthattuk már tévés produkciókban, egy-egy epizód erejéig megjelent például a Doktor House-ban vagy az Alec Baldwin nevével fémjelzett A stúdió-ban.


Ilyen húzónevek mellett szinte csak tölteléknek tűnik a csapat többi tagja, a Nate nevű pszichológus (Peter Cambor) és a Kensi nevű törvényszéki nyomozó (Daniela Ruah), illetve a néha beugró Clara Macy (Louise Lombard). Egy másik állandó szereplő alig öt hónap után már távozott a stábból, de kilétéről nem mondhatunk bővebbet. A karakterek itt talán nem annyira különállók, mint az NCIS-nél, inkább a két főhősre húzták fel a történeteket a készítők - a stílus, a képi megvalósítás viszont nagyjából ugyanolyan, mint az anyasorozatnál.

Forrás: CBS

Bár a sorozat nem épp eredeti (nemcsak az ősszériához, de más nyomozós sorozatokhoz képest sem), az Egyesült Államokban elég jó nézettséggel rajtolt: az első részre több mint 18 millióan voltak kíváncsiak, ami az adott hét második legnézettebb műsorává emelte a produkciót - épp az NCIS után. Az évad további epizódjai közül egyik sem ért ugyan el ilyen magas nézettséget, de a legrosszabbul teljesítő rész is majd' 15 millió nézőt hozott, és a továbbiakban sem volt ritka a 17 milliós nézőszám.