Sorozat készülhet Bridget Jones naplójából

Vágólapra másolva!
Az NBC egy új szerződés keretében brit mozifilmekből válogat, többek között a Bridget Jones naplójá-ból is készülhet sorozat.
Vágólapra másolva!

Az NBC brit leányvállalata, a Working Title eddig csupán mozifilmeket készített, de most betörni készül a tévés piacra is. A cég elsősorban nem új ötletekkel készül, hanem eddigi filmjeiből szeretne sorozatokat gyártani - melyek között olyan sikeres alkotások találhatók, mint a Bridget Jones naplója, a Négy esküvő és egy temetés, a Sztárom a párom, a Billy Elliot vagy a Nanny McPhee - A varázsdada.

Bőven van miből válogatni, hisz a Working Title könyvtárában összesen körülbelül kilencven film található: a belőlük készített sorozatokat amerikai piacra szánják, így feltehetően némi amerikai ízt is adnának azoknak - a jellegzetes brit miliő helyett. A dolog fordítva már korábban elindult, a vállalat ugyanis elkészítette az Esküdt ellenségek angol verzióját, melynek frissen lezárult második évadja több mint ötmillió nézőt vonzott az ITV-n.

Az Esküdt ellenségek-nek már francia és orosz verziója is készült, így az NBC Universal elnöke, Pete Smith további perspektívát is lát az együttműködésben. A múlt héten Londonban tartott Media Summit konferencián elmondta, szerinte mindehol hatalmas az étvágy a nemzeti sajátosságokra épülő, az adott ország saját színészeivel megvalósuló sorozatokra. Nálunk az Egy rém rendes család Budapesten volt hasonló törekvés, de az végül óriásit bukott.