188 ezren panaszolták be a Family Guy egy részét

Vágólapra másolva!
Az amerikai ORTT-hez, vagyis az FCC-hez a Family Guy egyik epizódjára érkezett eddig a legtöbb panasz.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles Times az SNL egyik riportere, Tim Doyle kutatásai alapján közzétett egy cikket, amely az amerikai médiahatósághoz 2009-ben beérkezett panaszokat értékeli. A közlés szerint az FCC-nek (Federal Communications Commission) összesen 1,45 millió lezáratlan ügye van, ebből jelenleg kicsivel több mint 12 ezerrel tud foglalkozni.

Tavaly (és a korábbi évekhez képest is) leginkább a Family Guy egy márciusi epizódja verte ki a biztosítékot, melyben a központi család gyermeke, Stewie tej helyett egy ló spermájával locsolja meg a zabpelyhét. Az ominózus epizódon közel 200 ezren (egészen pontosan 188 368-an) háborodtak fel annyira, hogy az FCC-hez fordultak. Az itthon a Comedy Centralon látható Family Guy-jal egyébként is sok problémája van az amerikai nézőknek: volt, hogy egy abortusszal foglalkozó epizódot kellett cenzúrázni, legutóbb pedig egy Down-kóros karakter szerepeltetése miatt volt probléma.

Panasz pedig bármilyen tévés közvetítéssel kapcsolatban érkezett már: 2007-ben például a nézőket egy amerikaifoci-mérkőzés dühítette fel, pontosabban a New Orleans Saints egyik rajongója, aki - a rivális csapatra utalva - Fuck the Eagles feliratú pólót viselt. Akkor közel 150 ezren gondolták úgy, hogy a meccset leadó csatornának nem kellett volna bevágnia ezt a képet.