Indul az Ozone-Időjáráspercek

Vágólapra másolva!
Az OzoneNetwork, az első hazai zöld tévécsatorna március 8-án, reggel hatkor elindítja az Ozone-Időjáráspercek-et: félóránként kap a tévéző mindenre kiterjedő, alapos időjárás-jelentést, olyan gyakorlott, rutinos képernyősöktől, mint Onyutha Judit, Kucsera Olga, vagy a tévés műfajban kezdő, de igen ambiciózus Takács Nóra.
Vágólapra másolva!

Az OzoneNetwork, mely dokumentumfilmeket (Haldokló Ausztrália, Ha elfogy az olaj), öko-realityket (Kukabúvárok), túlélő valóságshow-kat (Megtörhetetlenek) és sorozatokat is vetít (Fedezzük fel az északi sarkvidéket), elindítja az Ozone-Időjáráspercek-et, mely szolgáltatás tévén, mobilon, interneten, IPTV-n is elérhető.

Élő adatszolgáltatásról van szó, percről-percre követik az időjárás változását, méghozzá ötven mérőállomásról kapott adatok alapján: ez körülbelül tízszerese a szokásos gyakorlatnak. Huszonöt webkamerás élő kép lesz látható az ország különböző pontjairól, így mindenki meg tudja nézni lakhelye, vagy utazási célja élő időjárási képét. A csatornán lesz széltérkép, hőtérkép, zajszennyezettség-mérés, humánmeteorológiai jelentés, közölnek porértékeket, pollen és hójelentést, tengervíz hőmérsékleteket. A csatorna minden műsora a tévécsatornán való bemutatás után egy hétig utólag is megtekinthető az IPTV-rendszereken.

Forrás: [origo]

Háromdimenziós virtuális stúdiótér adja a hátteret, Orad - HD felbontásban, ami egyedülálló a magyar a piacon. A 3D-térben a külön grafikai elemek behívhatók, virtuálisan körbejárhatók, a nemzetközi és magyar friss mozgóképanyagokat pedig a Reuters, a Független Hírügynökség vidéki hálózata, illetve az OzoneNetwork szerkesztősége biztosítja.

Hárman váltják egymást a képernyőn: Takács Nóra újonc, nem dolgozott még televízióban, modellként viszont bejárta a világot. Imádja az őszt, fontos számára a környezetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés. A kétgyerekes Onyutha Judit nála jóval ismertebb, tíz évig volt tévés időjós a Tv2-nél, diplomája szerint német szakos bölcsész. Jelenlegi feladatát a korábbinál sokkal nehezebbnek érzi, a modern stúdiótechnikát kezdi megszokni. Kucsera Olga a Tv2-féle Tények-ben dolgozott szerkesztő-riporterként, végzett szociológus. Kifejezetten érdeklik a természettudományok, sokat jár kerékpárral és elszánt állatvédő.

A LifeNetwork és az OzoneNetwork a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában álló Origo Zrt. tematikus csatornája.