Visszatérnek a régi természetfilmek

Vágólapra másolva!
Pro Natura - Televíziósok a természetért című sorozatában a magyar természetfilm-gyártás egy jelentős szeletéről mesél a Magyar Televízió. 
Vágólapra másolva!

Az MTV természetfilmes műhelyének munkáját mutatja be az április 3-án induló - és a későbbiekben is szombat délutánonként jelentkező - Pro Natura - Televíziósok a természetért című dokumentumsorozat. A címbeli Natura szerkesztőség 1978-ban alakult, és első komolyabb vállalkozásaként életre hívta a Másfél millió lépés Magyarországon című útifilmsorozatot, amely a Kéktúra útvonalát bejárva mutatta be az országot.

Forrás: MTV

Rockenbauer Pál és Gyenes Károly

A mostani, kilencrészes széria ebből a klasszikus sorozatból is mutat be részleteket, mint ahogy a műhely többi jelentős alkotásából, például a Megsebzett bolygó-ból, a Magyarország nemzeti parkjai-ból, illetve a Szót kér a természet és a Zöld 7-es adásaiból. Mindeközben kirajzolódik az alkotók portréja is, Rockenbauer Pálé vagy Rácz Gáboré éppúgy, mint a ma is aktív Sáfrány Józsefé vagy a szerkesztőséget a kilencvenes években újraalapító Gyenes Károlyé.