Cenzúrázták a South Parkot

Vágólapra másolva!
A South Park alkotóit megfenyegette egy radikális iszlám honlap, mire a show-t adó Comedy Central cenzúrázta a folytatást.
Vágólapra másolva!

A South Park április 14-i, 200. epizódjában macijelmezben szerepeltette Mohamed prófétát (akinek ábrázolása tilos az iszlám szerint), amire a múlt héten egy erős hangú közleménnyel válaszolt a revolutionmuslim.com nevű radikális iszlám honlap. A weboldal arra figyelmeztette a rajzfilmsorozat alkotóit, hogy könnyen úgy járhatnak, mint Theo van Gogh - bár azt is hozzátette, ez nem fenyegetés, csupán egy lehetséges következmény.

Az ominózus epizód folytatását április 22-én már cenzúrázva adta le a Comedy Central, amitől viszont az alkotók, Matt Stone és Trey Parker elhatárolódtak egy hivatalos közleményben: mint írják, ők ugyanúgy macijelmezben ábrázolták Mohamedet, a csatorna utólag vágta ki a provokatív jeleneteket. A maci helyén így egy fekete folt tátongott, cenzúrázva felirattal - miközben ugyanabban a részben Jézus pornófilmet nézett, Buddha pedig egy kis kokaint vett magához.