Visszatér Matt LeBlanc, Matthew Perry - új sorozattervek őszre

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban már javában készülnek a szeptembertől kezdődő, új tévés évadra, szinte naponta jelennek meg olyan hírek, amelyek az őszi pilotokkal kapcsolatosak. A tévécsatornák összesen több mint száz bemutató részt rendeltek meg, ezeknek jó negyede nőheti ki magát sorozattá. A teljesség igénye nélkül, íme, pár próbálkozás, amely ismert arcokat vonultat fel.
Vágólapra másolva!

Az egyik legnagyobb hírveréssel futtatott sorozatterv a Gyilkos elmék egyelőre cím nélküli spin-offja, melyben Az utolsó skót király-ért Oscar-díjjal jutalmazott Forest Whitaker játssza a főszerepet. Az új csapatot a Gyilkos elmék egy áprilisi részében már be is mutatták az amerikai nézőknek: Rossi és társai San Franciscóba ruccantak át, ahol összeakadtak a Sam Cooper (Whitaker) vezette BAU-alakulattal. A csoporthoz tartozik még az FBI akadémiáról frissen kirángatott Gina (Beau Garrett), egy mesterlövész, Mick (Matt Ryan) és egy volt fegyenc, Prophet (Michael Kelly).

Forest Whitaker mellett több nagy név is feltűnhet a 2010/2011-es évad műsorkínálatában, olyanok is, akiket már régen láttunk a képernyőn. A Miami Vice kemény zsaruja, Don Johnson például utoljára az 1996 és 2001 között futott Nash Bridges - Trükkös hekus-ban vállalt komolyabb tévés munkát. Ősztől egy könnyedebb sorozatban, a Southern Discomfort című szitkomban szerepelhet: itt egy keményfejű, konzervatív apát játszik, akinek élete fenekestül felfordul, miután felnőtt gyerekei visszaköltöznek hozzá. A projektben részt vesz az Oscar-díjas Mary Steenburgen, valamint a Tuti gimi-ből ismert Sophia Bush és az Amerikai pite későbbi kiadásaiban látott Steve Talley is.

A nyolcvanas évek másik kedvelt tévés zsaruja, Magnum is visszatérhet a képernyőre, alakítója, Tom Selleck ugyanis ismét egy nyomozós szériában kapott szerepet. A CBS - korábban Reagan's Law munkacímen futott - pilotja egy olyan családról szól, melynek minden férfi tagja a New York-i rendőrségnél dolgozik: Selleck a középső generáció képviselője, apját Lou Cariou (Vértestvérek, A hatalom hálójában), fiát Mark Wahlberg öccse, Donnie játssza.

Első tévés főszerepére nyerte meg a Showtime csatorna A szerencse forgandó-ért Oscar-díjat kapott Jeremy Ironst, akit csupán a kilencvenes években olyan filmekben láthatott a közönség, mint a Végzet, A kísértetház, a Lolita vagy A vasálarcos. A színész a Tudorok sikerét meglovagoló történelmi sorozatban, a The Borgias-ban fog játszani, ő alakítja a VI. Sándor pápaként ismert Rodrigo Borgiát, akit az egyháztörténet a mai napig a pápaság legsötétebb alakjaként tart számon.

Tom Selleck is visszatér a képernyőre

Szintén első tévés főszerepét alakítja a kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffman az HBO lóversenyről és más szerencsejátékokról szóló pilotjában, a Luck-ban: egy börtönből frissen szabadult férfit játszik, aki a továbbiakban is folytatja kétes üzelmeit, a bukmékerkedéstől a pénzmosásig. Egyik partnere - szerepe szerint egy versenyló trénere - Nick Nolte lesz, akit utoljára 34 évvel ezelőtt láthattunk a tévében, a Gazdag ember, szegény ember főszerepében.

A korán elkaszált Első számú ellenségem és a The Forgotten után újabb sorozattal próbálkozik Christian Slater: a színész Adam Goldberg (Héber pöröly, 2 nap Párizsban) egyelőre cím nélküli szitkomjában lesz látható, melyet a Fox karolt fel. A történet középpontjában egy csapat hacker áll, akik biztonsági rendszerek feltörésére szakosodtak - az ő főnöküket játssza a producerként is közreműködő Slater, aki humoros oldalát A nevem Earl egyik vendégszerepében is bemutatta már a nézőknek.

Forrás: CBS

Orvos lesz a Jericho főhőséből

Szintén egy elvetélt próbálkozás (a Back) után tér vissza a képernyőre a Jericho főhőse, Skeet Ulrich: egy kardiológust fog játszani, aki egy mentőcsapattal együtt járja az országot, hogy mindenhol segíteni tudjon a bajbajutottakon. A Sissy Spaceket is szerepeltető orvosi drámát a Vészhelyzet-ért felelős John Wells jegyzi, akinek nevéhez több sikersorozat is kötődik, olyanok, mint a Harmadik műszak vagy Az elnök emberei - a show-t így nagy várakozás előzi meg a tengerentúlon.

Ha már a Vészhelyzet-nél tartunk, annak egyik szereplőjét is viszontláthatjuk ősszel, Kovac doktor megformálója, Goran Visnjic ugyanis a Boston's Finest pilotjában tűnik fel. Egy kegyvesztett zsarut játszik, aki egy rendőrnővel együtt próbálja megfejteni, hogy miért rúgták ki a testülettől - a háttérben persze egy méretes összeesküvés áll. A rendőrnőt a Csillagközi romboló-ból, illetve a 24 legutóbbi évadjából ismert Katte Sackhoff játssza, de szerepel a pilotban Nia Long (Bel-Air hercege, Harmadik műszak) is.

Ismét mókáznak a Jóbarátok sztárjai

A Vészhelyzet-hez hasonlóan mára szintén kultstátusba emelkedett a Jóbarátok, melynek két szereplője újra mókázik: Chandler alakítója, Matthew Perry bowlingpálya-tulajdonosként elmélkedik arról, hogy mit ért el eddig az életben (Mr. Sunshine), a Joey bőrébe bújt Matt LeBlanc pedig önmagát parodizálja az Episodes-ban. Előbbi partnere a Joey-ban is látott Andrea Anders lesz, utóbbi produkciót pedig Thomas Haden Church (Ütközések) erősíti.

A Kemény zsaruk főhőse, Michael Chiklis a No Ordinary Family-hez csatlakozott, amely egy különleges képességekkel rendelkező családról szól; a 24 Kim Bauerje, Elisha Cuthbert az oltár előtt szakít a párjával az ABC készülő szitkomjában; a Holdfény vámpírnyomozóját, Alex O'Laughlint - a Lost-ból ismert Daniel Dae Kimmel együtt - a Hawaii Five-O remake-jében láthatjuk; a Smallville-ban Lex Luthort alakító Michael Rosenbaum pedig saját vígjátéksorozattal állt elő, amely a Saved by Zeroes címet viseli. Ismert arcokban tehát jövőre sem lesz hiány a tévében, már csak az a kérdés, hogy melyikük próbálkozása tetszik annyira a nézőknek és a producereknek, hogy a képernyőn maradhasson.