A Story TV első fokon elveszette a Hajdú Péter ellen indított pereit

Vágólapra másolva!
A Sanoma Media Digital szerint a szakítás után nyilatkozataival Hajdú üzleti titkokat árult el, és egy másik nyilatkozatával a Story TV jó hírnevét is megsértette. A Fővárosi Bíróság a benyújtott kereseteket május 6-án első fokon elutasította.
Vágólapra másolva!

Hajdú Péter és a Story TV4-et birtokló Sanoma Media Digital ügye 2009 végére nyúlik vissza: a tévés műsorát, az Esti Frizbi-t átvitte a Tv2-höz, miközben a tévécsatorna szerint még egy évre érvényes szerződés kötötte egymáshoz a feleket. A Sanoma szerint szerződésszegés történt, és mivel 2009 elején nagyobb összeget invesztált a cég a műsor promóciójába és díszletébe, levélben szólították fel a műsorvezető-producert, hogy fizessen, ám ez nem történt meg.

A Sanoma Media Digital bírósághoz fordult később üzleti titoksértés miatt, mivel úgy vélte, hogy Hajdú engedély nélkül árulta el szerződése részleteit a sajtónak. Ugyancsak per lett egy Hajdú-nyilatkozatból, ahol a Hálózat tévéhez hasonlította a Sanoma csatornáját. A felperes szerint ezzel jó hírnevet sértett a távozó producer.

A Fővárosi Bíróság a benyújtott keresetet május 6-án, első fokon elutasította. A bíróság álláspontja szerint Hajdú Péter nem sértett üzleti titkot, a műsort gyártó Happy Film Média Kft. pedig sajtónyilatkozataiban nem közölt olyan lényeges, tartalmi információkat, amelyek kimerítenék az üzleti titoktartás fogalmát - írja a Blikk. A Fővárosi Bíróság a jó hírnév megsértése ügyében indított keresetet sem tartotta megalapozottnak, mivel Hajdú nem lépte át a szabad véleménynyilvánítás határait.

Az ítélet nem jogerős, a Sanoma Media Digital fellebbezhet. Az [origo] kérdésére a Sanoma Digital Media sajtóosztályán elmondták, hogy szóbeli kihirdetés volt, míg írásban meg nem kapják a döntést, nem foglalkoznak vele. Őszre várható azonban még egy tárgyalás, akkor már abban dönthet a bíróság, hogy Hajdú Péternek volt-e joga felmondani a 2010-es szerződést.

-----------------------------

Miről olvasna még a tévérovatban? Van érdekes, tévéhez köthető élménye, kérdése? Írja meg nekünk!