Öt év után búcsúzik az RTL Klub sikerműsora

Vágólapra másolva!
Valószínűleg utoljára van képernyőn új résszel a Győzike című scripted reality, amelyet sokan kritizáltak - de még többen néztek.
Vágólapra másolva!

Május 17-én este alighanem utoljára láthatnak a nézők részeket a Győzike című valóságshow-ból az RTL Klubon, amelynek 2010-es visszatérése is némi meglepetést keltett, mivel a csatorna már új realitysztárokban (Benkő Dániel, illetve volt párja) gondolkodott. A családi valóságshow helyén május 24-én már egy kanadai kalandfilm található, utána pedig nyári üzemmódba kapcsol az RTL. A műsor idei visszatérése sikeres volt, azonban az új évad premierje után, nézettségben háromszor is kikapott a show a Tv2 NCIS című krimijétől.

rtl klub, sajtóklub, bársony bence

Győzike 2005-ben indult az RTL Klubon: hamar a tévézők kedvence lett, többször szállított 2,5 millió fölötti nézettséget, a heti nézettségi listák éléről több alkalommal letaszította a Barátok közt szappanoperát is. Romaábrázolása és egyszerűsége miatt sok kritika érte, televíziós szempontból viszont egy jól összerakott, ötletes műsornak számított. 2005 őszén még az ORTT is támadta a show-t, ugyanis a katolikus egyházról nem túl jó véleménnyel lévő, szabadszájú Gáspárné Beát a produkció elvitte Rómába, a Szent Péter Bazilikába. "Ezzel a jó ízlés határait provokatív módon érintette a műsor. A szerkesztéssel feltehetően botrányokozás és ennek nyomán a nézettség növelése volt a cél" - állt az ORTT közleményében.

A főszereplővel pár napja beszéltünk, a cikk itt olvasható.