Mocskos titkok, bűnöző család - nyári tervek az amerikai tévéknél

Vágólapra másolva!
A nyár hagyományosan uborkaszezonnak számít a tévéiparban, de azért ilyenkor sem maradnak a tévézők új produkciók nélkül, a májustól augusztusig tartó időszakban közel ötven új show indul az Egyesült Államok valamely csatornáján. A legizgalmasabbnak tűnő drámákból, vígjátékokból és realitykből mutatunk be egy csokorra valót - egy részük 2011-ben elér hozzánk is.
Vágólapra másolva!

Május vége felé az amerikai csatornák is takarékra kapcsolnak, ám az televíziós iparág nem áll le teljesen, számos új sorozat, reality, vetélkedő kerül képernyőre ilyenkor. Az más kérdés, hogy ezeket nem véletlenül időzítik a gyengébb nézettséget hozó meleg, nyári napokra: a bukás sem olyan fájó, ha nem a nagyobb reklámbevétellel kecsegetető ősszel történik.

A régiek közül új részekkel jön a Hazudj, ha tudsz, a remek Törtetők, június 29-én a kiváló Ments meg!, folytatódik az HBO-n a Hung, lesznek új Eureka- és Mad Men-epizódok, nem látott részek várnak a Spangli híveire. Most azonban inkább az újdonságokra pillantunk: a magyar tévézőnek ezekre még valószínűleg hónapokat kell várnia, de az élelmesebb és türelmetlenebb fogyasztók biztos találnak más módszert, és nem várnak a nagy csatornák szinkronos verziójára. Lássunk pár újoncot!

The Good Guys

Az Egyesült Államokban május 19-én már el is indult a nyomozós akciókomédia, melyet a Minden lében négy kanál-ért is felelős Matt Nix jegyez. A középpontban egy rendőrpáros áll, melynek egyik tagja - a sémához híven - az akadémiáról frissen került a testületbe, a másik pedig már jócskán kiégett a több évtizedes munkában. A fiatal zsarut Tom Hanks fia, Colin játssza, az idősebb szerepét pedig Bradley Whitford (Az elnök emberei Josh Lymanje) kapta meg.


--------------------------------------

100 Questions

Nem egy játékos vetélkedő várja a nézőket, hanem egy érdekes alapötletű szitkom, ahol a főszereplő Charlotte-nak (Sophie Winkleman) egy száz kérdésből álló kérdőívet kell kitöltenie ahhoz, hogy az interneten esélye legyen megtalálni élete párját. Az egyes kérdések megválaszolásakor mindig előtör belőle valamilyen emlék, így előbb-utóbb egész előéletét megismerjük - igaz, kétséges, hogy a századik kérdésig is eljutunk, mivel az NBC tizenháromról máris hatepizódosra vette vissza a megrendelést.


--------------------------------------

Pretty Little Liars

Korrekt tinisorozat négy barátnőről, akik fellélegeznek, amikor ötödik társuk eltűnik, hisz ő volt az, aki tudott minden mocskos titkukról - addig lehetnek viszont csak nyugodtak, míg el nem kezdenek titokzatos leveleket kapni. Miután a széria az ABC Familyre, vagyis egy családbarát adóra érkezik, erőszakról és szexről szó sem lehet - cserébe kapunk viszont pár széplányt, elsősorban Lucy Hale-t, aki eddig a Bionic Woman-ben és a Privileged-ben dobogtatta meg a férfiszíveket.


--------------------------------------

Scoundrels

Egy új-zélandi sorozat nyomán készült széria, a középpontban egy feleséggel (Virginia Madsen), aki férje bebörtönzése után megpróbálja jó útra téríteni a több bűnözőt is felvonultató családot. A leültetett férjet eredetileg Neal McDonough (a Született feleségek-ben Edie férje, Dave) játszotta volna, de - vallási nézeteire hivatkozva - visszautasított egy szexjelenetet, így a szerepet a JAG - Becsületbeli ügyek sztárja, David James Elliott vette át.


--------------------------------------

The Hard Times of RJ Berger

A Music Television júniusban mutatja be komédiáját, melynek főhőse egy tizenöt éves srác, aki egy óriási lúzer, de aztán kiderül, hogy a pénisze is óriási. A címszerepet az 1995 óta, vagyis hétéves korától kezdve színészkedő Paul Iacono játssza, de feltűnik a sorozatban például Kara Taitz is, akit a Zack és Cody életé-ből ismerhet a közönség. A történetet animációs betétek is tarkítják.


--------------------------------------

Covert Affairs

Kémhistória egy fiatal lányról, aki épphogy elkezdte a kiképzést a CIA-nál, szokatlan módon máris terepre küldik - a döntés persze nem véletlen, a vezetőség élénken érdeklődik a nő exbarátja iránt. A főszerepet az eddig jobbára mozifilmekben látott, tévében csak egy-két vendégszerepet vállalt Piper Perabo játssza, de feltűnnek olyan tévészínészek is, mint Christopher Gorham (A Harper sziget, Ugly Betty) vagy Sendhil Ramamurthy (Mohinder a Hősök-ből).


--------------------------------------

The Big C

A Showtime (ismét) kemény fába vágta a fejszéjét, egy rákos betegről ugyanis nem drámát készít, hanem félórás epizódokból álló szitkomot. A történet középpontjában egy édesanya áll, aki megtudja, hogy rákos, de ettől korántsem esik letargiába, inkább megpróbál értelmet adni hátralévő életének, és kalandjaiba a családját is belerángatja. A főszerepet az Oscarra háromszor is jelölt Laura Linney (Számíthatsz rám, Kinsey - Mindenki másképp csinálja, Apu vad napjai) játssza, aki executive produceri teendőket is ellát a sorozatnál.


--------------------------------------

The Real L Word

A rákos szitkom munkacímét (The C Word) ihlető The L Word (magyarul csak L) is megújul, de nem sorozat, hanem reality formájában. Az új produkció - a sorozathoz hasonlóan - egy Los Angeles-i leszbikus közösség mindennapjait mutatja be, csak épp a szereplők és a szituációk itt valódiak. A show mögött viszont ugyanúgy az L alkotója, Ilene Chaiken áll, aki ezúttal hat igazi nő életébe enged bepillantást a nézőknek.