A vébé esténként legalább egymillió magyart érdekel

Vágólapra másolva!
Jelentősen nőtt az MTV nézettsége a világbajnoki mérkőzések közvetítése alatt: az angolok szombati, és a németek vasárnapi mérkőzését egymilliónál is többen látták.
Vágólapra másolva!

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzését, a házigazdák Mexikó elleni találkozóját 574 ezer magyar tévéző látta, az AGB Nielsen mérése szerint az esti, Uruguay-Franciaország meccsre viszont már 800 ezren telepedtek a képernyők elé - van, hogy csak ennyit hoz a heti legnézettebb MTV-s műsor. Hétvégén, bár országosan igen jó idő volt, a délutáni meccseket is rengetegen figyelték, de az esti találkozók még nagyobb érdeklődést váltottak ki: az Anglia-USA és a Németország-Ausztrália is valamivel egymillió fölötti számokat szállított.

A valós szám ennél jóval magasabb, hiszen rengeteg vendéglátóipari üzemegységben vannak kitéve plazmatévék, kivetítők, és sokan társaságban nézik a meccseket - amit viszont az AGB rendszere nem mér.

afp

A jó ideje 10 százalék körüli MTV közönségaránya is jelentősen megugrott a közvetítések időtartama alatt. A nyitómeccset az összes tévéző bő negyede figyelte, hétvégén, a délutáni sávban pedig 28-29 százalékot ért el az M1. Az angolok és a németek két meccsét az épp tévéző magyarok negyede választotta, de a kereskedelmi célcsoportban is jók a számok: nem volt műsorsáv 20 százalék alatt, de szombat délután (inkább az Argentína-Nigéria, semmint a Korea-Görögország miatt) például majdnem 30 százalékon ment az M1.