Magyar utazási csatorna kereste meg Bárdos Andrást

Vágólapra másolva!
Bárdos András nem tervezi, hogy bármilyen hírtévébe menjen dolgozni, ellenben tárgyalt a Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal, egy esetlegesen induló utazási csatorna vezetői posztjáról.
Vágólapra másolva!

"Nem hallottam semmit a baloldali hírtévéről, amelyről a Magyar Nemzet ír. Nem akarok hírtévében dolgozni, és nem is fogok. Nem érzem feltétlenül, hogy tévéhez kéne mennem, ha pedig igen, akkor sem híradóznék" - válaszolta az [origo] megkeresésére Bárdos András, akiről a Magyar Nemzet június 29-i számában azt írja, hogy egy új hírcsatorna igazgatóságának elnöke lenne.

Bárdost a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kereste meg vezetői posztra, tárgyalt is velük. "Több céggel is tárgyalok rajtuk kívül, de ezek nem tévétársaságok" - tette hozzá.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriuma Karácsony Mihályt hatalmazta meg azzal, hogy előkészítse egy turisztikai csatorna elindítását. Az üdülési csekkek kiadását, forgalmazását intéző alapítvány elnöke az [origo]-nak elmondta, hogy több mint kétmillió magyar munkavállaló kap üdülési csekket, ők pedig segíteni szeretnék a tévézőket a tájékozódásban, azzal, hogy támogatnak hazai eseményeket, programokat.

"Ha valamivel össze lehet hasonlítani a tervezett csatornát, az a Travel Channel, amely népszerűsíti a világ szép tájait. Célunk bemutatni szép magyar tájakat, fontos turisztikai eseményeket, a kulturális örökséget, értékeket. A magyar ember naponta átlagosan 307 percet tölt tévé előtt, így a televízióval lehet leginkább elérni őket" - mondta Karácsony.

"Egyáltalán nem lesz hírműsor a csatornán, de sok műsortervünk van, például híres, ismert magyar emberek mutatnák be szülőfalujukat, környezetüket. Nem a dubai luxushotelben forgatunk, hanem az abádszalóki panzióban: a csatorna üzenete az lenne, hogy a szabadságunk alatt maradjunk itthon, van sok szép tájunk, nem kell feltétlenül külföldre utazni" - magyarázta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke.