Vágólapra másolva!
Kihirdették a 62. Emmy-díj jelöltjeit: a legtöbb nevezést a The Pacific - A hős alakulat kapta, és több kategóriában versenyben vannak a tavalyi győztesek.
Vágólapra másolva!

Az idei Emmy-díjakat (kvázi a tévés Oscart) augusztus 29-én adják át, a jelölteket július 8-án hirdették ki. A legtöbb jelölést, szám szerint huszonnégyet az HBO sorozata, a The Pacific - A hős alakulat gyűjtötte be, ezt követi - tizenkilenc nevezéssel - az itthon még nem látott, ám az Egyesült Államokban nagy sikernek örvendő Glee. Előbbi a legjobb miniszériák, utóbbi a legjobb vígjátéki sorozatok kategóriájában is versenyez, ahol a jelöltek közt van még a Modern család, az Office, a Jackie nővér, a Félig üres és a tavalyi nyertes, A stúdió.

Forrás: HBO

A legtöbb jelölést a The Pacific - A hős alakulat kapta

A komikus színészek közül olyanokat jelöltek, mint a 2008-ban és 2009-ben is díjazott Alec Baldwin, Tony Shalhoub (Monk, a flúgos nyomozó), Jim Parsons (Agymenők) vagy az Office-t frissen otthagyó Steve Carell. Párjuk, vagyis a legjobb komikus színésznő lehet többek között a Jackie nővér címszereplője, a Maffiózók-ban is látott Edie Falco vagy a tavalyi nyertes, Toni Collette, aki a Tara alteregói-ban négy szerepet játszik.

A 2009-es díjazott (Mad Men - Reklámőrültek) a drámai sorozatok közt is versenyben van, ahol olyan szériákkal kell megküzdenie, mint a Dexter, a Lost, a Breaking Bad, A férjem védelmében és a True Blood - Inni és élni hagyni. A drámai színészek között Michael C. Hall, Hugh Laurie és Matthew Fox a legnagyobb nevek, a színésznők kategóriájában pedig többek között olyanok versenyeznek, mint Julianna Margulies, Glenn Close, Kyra Sedgwick és Mariska Hargitay. A jelöltek teljes listája itt olvasható.