Külföldi luxusnyaralásra keres szereplőket a Viasat3

Vágólapra másolva!
Új valóságshow-t tervezget a csatorna, de még szereplőválogatás sem volt, csak keresik a megfelelő, 30 éves kor alatti fiatalokat egy várhatóan tengerparton, elegáns szállóban készülő műsorhoz. A Viasat3 valószínűleg a Paradise Hotel formátumát vásárolta meg.
Vágólapra másolva!

Irány az Édenkert címmel egzotikus vakációt, egyben tévéshow-t hirdet a Viasat3 internetes oldalán. "A Viasat3 hamarosan induló vadonatúj műsorába olyan független fiúk és lányok jelentkezését várja, akik készen állnak a nagy kalandra. Ha elmúltál 18, még nem vagy 30, és luxus körülmények között szeretnél szórakozni, akkor ragadd meg az alkalmat és irány az Édenkert!" - áll a szövegben.

Az [origo] kérdésére a Viasat3 részéről nem kívántak bővebb információt adni, mondván, korai volna kiteregetni a lapokat. Valószínűleg nem A kísértés című RTL-es műsor átdolgozásáról van szó: ebben a 2004 őszén vetített, nem kicsit manipulált valóságshow-ban Sebestyén Balázs volt a műsorvezető, és főképp kidolgozott testű fiúk és dekoratív, kisportolt lányok tengerparti időtöltését, irányított szabadidejét, és párkeresési próbálkozásait figyelhette a csökkenő méretű nézőtábor.

Valószínűbb, hogy a saját fejlesztések helyett inkább licenceket vásárló csatorna inkább a Paradise Hotel című realityre tette rá a kezét. Ezt a formátumot az 1985 óta működő brit Mentorn (America's Worst Driver, Make Me a Baby, Daring Duos, Take May Mother-in-law) fejlesztette ki: mivel a Viasat3 vett már formátumot ettől a cégtől (ez volt a Giannival és Majkával felvett Sofőrök hazai verziója), ez azt sejteti, hogy a Paradise Hotel magyar kiadása készül ősszel. Luxusszálló adja a hátteret, miközben fiatal és független fiatalok azon vetélkednek, ki tud tovább maradni a hotelben. Szabályos időközönként távozik valaki, a kétágyas szobába, az ő helyére pedig azonos nemű, új szereplő érkezik, így marad egy darabig egyensúly lányok és fiúk közt.

Forrás: [origo]

Az első szériát 2003-ban vetítette az amerikai FOX, pár évvel később kisebb testvércsatornákon ment le a folytatás, de közben az anyacsatorna Forever Eden címmel leadott 2004-ben egy hasonló realityt. Az első évad végén két győztest hirdettek, ők egyenként 250 ezer dollárt kaptak, és ők döntették el, hogy megosztják-e az összeget volt lakótársukkal: a győztes lány például megtartotta magának a nyereményt. A műsorból több helyi - izraeli, dán, norvég, holland, svéd - verzió is készült.