Vágólapra másolva!
A tizenhat éves Justin Bieber vendégszereplése a Helyszínelők-ben valószínűleg kamaszok tömegét fogja a képernyők elé ültetni, de a tinédzsereknek megvannak az állandó kedvenceik is tévés kortársaik közül. A Disney Channel vagy a Nickelodeon műsorkínálata jórészt a tizenéves rajongókra épít, de a magyar szappanoperák is vonultatnak fel ilyen korú szereplőket. Íme, pár tinisztár a jelenből, Miley Cyrus és a Jonas testvérek után.
Vágólapra másolva!

Jövő tavasszal véget ér a Hannah Montana, melynek hatása mellett nem lehet elmenni: alkotói voltak az elsők, akik rájöttek arra, hogy a tinédzsereket is érdekelhetik a zenés filmek, csak épp a megfelelő zenével kell őket megcélozni. A számos dalbetéttel dúsított történet - kellő marketinggel megtámogatva - igencsak beütött, és a bevált receptet több produkció átvette. Ma is készülnek azonban hagyományos (nem a zenére építő) tinisorozatok, sőt ma már ezek szereplőiért rajonganak leginkább a kortársak - igaz, az újabb sztárok némelyike szintén otthonosan mozog a popszakmában is.

Selena Gomez

A Varázslók a Waverly helyről főhőse, akit a Nickelodeon közönségszavazásán tavaly és idén is a kedvenc tévés színésznőjüknek választottak a tinik. Júliusban bejelentette, hogy a negyedik évad után otthagyja sorozatát: figyelme újabban a mozifilmek felé fordult, a könyvsorozatból készített Ramona and Beezus-ban az egyik címszerepet játssza, legutóbb pedig Monacóban forgatta a Monte Carlo című filmet. Énekesnőként is számon tartják, egyik klipjét éppen Budapesten készítette.

Forrás: Nickelodeon

----------------------------------------------

Dylan és Cole Sprouse

Míg Selena Gomez inkább a kamaszfiúkra lehet hatással, addig a Zack és Cody élete, illetve annak spin-offja, a Zack és Cody a hajón ikerpárja a tinilányok szívét dobogtatja meg. A közönség kedvence a Zacket játszó Dylan, aki 2009-ben és 2010-ben is Selena Gomez párja lett, ő kapta a Nickelodeon Kid's Choice legjobb tévés színésznek járó díját. Az ikrek tizenhárom évesen kezdték el sorozatukat, de egyébként hatéves koruk óta jelen vannak a képernyőn, elsőként az Anya csak egy van (Grace Under Fire) című sorozatban láthattuk őket.

Forrás: Nickelodeon

----------------------------------------------

Miranda Cosgrove

A Nickelodeon idei közönségkedvence volt még az iCarly, melyben egy kamaszlány futtat saját webshow-t: itt játssza a főszerepet a tizenhét éves Miranda Cosgrove, aki már háromévesen szerepelt különféle reklámokban, a magyar nézők pedig a Drake és Josh-ban láthatták korábban. Miley Cyrushoz vagy Selena Gomezhez hasonlóan ő is énekel: 2008-ban jelent meg az iCarly zenéje, melyen négy dalt ad elő, idén áprilisban pedig első szólólemezét is megjelentette.

Forrás: Nickelodeon

----------------------------------------------

Victoria Justice

Tizenöt évesen még a Zoey 101 csapatát erősítette, idén (tizenhét évesen) pedig már saját show-t kapott Victorious címmel, melynek debütálása igen jól sikerült, a Nickelodeon addigi legnézettebb élőszereplős produkciójává vált. A színésznő az iCarly-ban és a Zack és Cody életé-ben is kapott már egy-két epizódra szóló vendégszerepet, korábban pedig olyan sorozatokban láthattuk, mint a Szívek szállodája vagy az Everwood.

Forrás: Nickelodeon

----------------------------------------------

Bozsek Márk

Itthon a Barátok közt és a Jóban Rosszban is több fiatalt szerepeltet: előbbi produkció sajtóreferense, Böjte Piros szerint a csapatból nem lehet igazán kiemelni senkit, a kamaszok rajongását inkább csak az határozza meg, hogy éppen ki van a középpontban, kinek a karaktere köré épül vaskosabb történetszál. A Barátok közt-ben az évadzárás előtt Szabival történtek súlyosabb dolgok (barátnője, Vanda bejelentette, hogy terhes), ezért választottuk az őt játszó Bozsek Márkot.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

----------------------------------------------

Szorcsik H. Viktória

A Tv2 rivális produkciója, a Jóban Rosszban is ad arra, hogy bevonzza a tinédzser közönséget: a nyári szünet előtt a Szorcsik H. Viktória által játszott Bea került bajba, miután nevelőapja rájött, hogy viszonya volt a nála jóval idősebb Rolanddal. Amúgy is ő a szappanopera "rosszkislánya", hazudozik, állandóan lóg a suliból, a szülői tiltás ellenére pedig modellkedni kezd. Szorcsik H. Viktória fehérneműs képei aztán nemcsak a képernyőn, de önállóan, egy férfimagazinban is megjelentek.

tv2