Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban augusztus közepén indult a Melissa & Joey című szitkom, melyben a női címszerepet a Sabrina, a tiniboszorkány-ból ismert Melissa Joan Hart játssza, karaktere itt már maga is gyerekeket nevel. Felnőtt a kilencvenes évek többi tinisztárja is: Bud Bundy és Parker Lewis alakítója lecsúszásukról csináltak sorozatot, a Dawson és a haverok hőseinek viszont felfelé ívelt a karrierje.
Vágólapra másolva!

A Sabrina, a tiniboszorkány címszereplője igazából már a sorozat indulásakor sem volt tinédzser - hiába is úgy tekintünk rá -, éppen a huszadik évét töltötte. 1985 óta (vagyis kilencéves korától) szerepel viszont a tévében, korábban a magyar nézők is láthatták Clarissa című ifjúsági sorozatát, melyben lehetetlenül felöltözve, különféle kalapokban, hippicuccokban osztotta a tanácsokat.

A Sabrina után csak vendégszerepekben láthattuk a képernyőn (például a Különleges ügyosztály egyik epizódjában), komolyabb tévés munkát csak a most indult Melissa & Joey-val vállalt. A vígjátéksorozatban egy karrierista nőt játszik, akinek hirtelen a nyakába szakad két rokon gyerek - ő azonban a nevelésüket inkább egy bébiszitterre bízza, aki történetesen egy jóképű, egyedülálló férfi.

Melissa Joan Hart tehát már felnőtt, sőt 2009-ben a halálhírét is keltették - ezen a virtuális emlékhelyen például még mindig ég érte egy gyertya. A kilencvenes évek más tinisztárjai is már a harmincas, negyvenes éveikben járnak, és némelyek egész érdekes dolgokba kezdtek.

David Faustino

Bár az Egy rém rendes család 1987-ben indult, a Bud Bundyt játszó David Faustino csak a kilencvenes évekre ért igazi kamasszá, és a későbbiekben is csak Al Bundy fia maradt. Sorozatokban csak vendégszerepelt (Nash Bridges - Trükkös hekus, X-akták), mire 2009-ben elkészítette saját webes szériáját, a Star-Ving-et, melyben a lecsúszott sztárokat - köztük saját magát - figurázza ki: az egyik epizódban például Al Bundy alakítójától, Ed O'Neilltől próbál kölcsönkérni. D Lil' néven készített pár rapfelvételt is, és nyitott egy klubot a Sunset Boulevard-on.

-----------------------------------------

Corin Nemec

Épp húsz éve, 1990 szeptemberében indult a Parker Lewis sohasem veszít, amelyből, ha másra nem is, a főszereplő színes ingeire és az "Uraim, egyeztessük óráinkat!"-jelmondatra emlékszünk. A címszerepet játszó Corin Nemec David Faustino jó haverja, együtt készítették a Star-Ving-et is, tévés produkciók közül, ezen kívül csak a Csillagkapu-ban kapott komolyabb szerepet. Egy-egy rész erejéig feltűnt például a Smallville-ben, az NCIS-ben és az Odaát-ban, a Beverly Hills 90210-nek és a Szellemekkel suttogó-nak pedig több epizódjában láthattuk.

-----------------------------------------

James Van Der Beek és a haverok

A Dawson és a haverok főhőse, James Van Der Beek valamivel komolyabb karriert futott be, az Így jártam anyátokkal vendégszerepében ki is figurázza azokat, akik leragadtak középiskolai énjüknél. Emlékezetes alakítást nyújtott a Bret Easton Ellis könyvéből készült A vonzás szabályai-ban, a Mercy angyalai-ban pedig orvosként láthattuk viszont.

A Dawson és a haverok többi szereplője sem kallódott el: Katie Holmes (Joey) Tom Cruise felesége lett, Joshua Jackson (Pacey) pedig A rejtély egyik főszerepét kapta meg. Michelle Williams (Jen) főként művészfilmekben és igényesebb közönségfilmekben vállal munkát, olyan alkotásokban láthattuk, mint a Túl a barátságon, az I'm Not There - Bob Dylan életei vagy a Wendy és Lucy.

-----------------------------------------

A Szívtipró gimi tanulói

A Nick Poulost játszó Alex Dimitriades a Szívtipró gimi-vel kezdett el színészkedni, majd pár helyi sorozat mellett olyan filmekben láthattuk, mint a Szellemhajó című tengeralatti horror vagy a Menekülő ember témáját újrázó Virtuális csapda. A viszonylag igénytelen szerepek után az ausztrál Maffiózók-ként emlegetett Underbelly-ben láthattuk, és mostanában fejezte be a Summer Coda című filmet.

A sorozatban Jodie Cooperként megismert Abi Tuckerrel 2008-ban készítettünk interjút, de a széria többi szereplőjének utóéletével is foglalkoztunk már.

-----------------------------------------

Shannen Doherty és a többiek

Bár a Beverly Hills 90210 indulásakor Shannen Doherty már majdnem húszéves volt, őt is a tinisztárok közé soroljuk, hisz egyrészt középiskolást játszott, másrészt szériája a kilencvenes évek emblematikus tinisorozata volt. A színésznő később a Bűbájos boszorkák egyikét alakította vagy hetven epizódban, és a Beverly Hills 90210 remake-jében is szerepet vállalt. Érdekes vállalkozása a Mari-Kari című websorozat, melyről ebben az összeállításban írtunk bővebben - itt szó esik egyébként a David Faustino és Corin Nemec által jegyzett Star-Ving-ról is.

A Beverly Hills 90210 szereplői közül újabban a Brandont, illetve Dylant játszó Jason Priestleyről és Luke Perryről lehetett hallani, akik közösen terveznek egy tévés westernfilmet. A hírekben mostanában Brian Austin Green (a sorozatban David) neve merült még fel, aki pedig a Született feleségek-ben kapott egy markáns szerepet.

-----------------------------------------

Christine Lakin

Az Egyről a kettőre című vígjátéksorozatból ismerheti őt a magyar közönség: itt a kissé fiús viselkedésű, Alnek is becézett Aliciát játszotta. Azóta számos sorozatban vendégszerepelt, egy-egy epizód erejéig feltűnt például az Angyali érintés-ben, a Veronica Mars-ban, a Helyszínelők-ben vagy a Dr. Csont-ban. Paris Hiltonnal a The Hottie and the Nottie-ban játszott együtt: ő lett a nottie, vagyis a csúnya lány, de ehhez eléggé el kellett maszkírozni.