Elsőre csúnyán eltángálta az X-Faktor a Megasztárt

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub tehetségkutatója 44,5 százalékos közönségaránnyal nyitott augusztus 28-án, a Tv2 show-ja csak 22,9 százalékot ért el a kereskedelmi célcsoportban. Az X-Faktor rajtja a teljes lakosságnál 1,77 millió tévézőt érdekelt.
Vágólapra másolva!

Ragyogóan nyitott az X-Faktor: az első adást a tévé előtt ülő, ötven alatti felnőttek 44,5 százaléka nézte, miközben az ugyanazon műsorsávban futó Megasztár-t százból csak 23 tévéző választotta. Az RTL Klub - hogy ne veszítsen nézőket a rajtnál - nem adott reklámot a Fókusz Plusz után, és hosszan hagyta futni a show első szegmensét, így folyamatosan nőtt a nézettség: optimizmusra adhat okot a csatornánál, hogy a később beillesztett kereskedelmi blokk után sok néző tért vissza, és tovább nőtt a közönségarány.

Mint a grafikonon is látható, délután a Glee és a Knight Rider nagyjából hasonló méretű nézőtábort vonzott, és a hírműsorok nézettségében sem volt jelentős különbség. A Fókusz Plusz jó felvezető volt az X-Faktor-nak, mert már többen követték, mint a Magellán-t.

agb

Nézze nagyban itt!

Egy show - hosszú ideje erősen reklámozott - premierjére mindig sokan kapcsolnak, ezért a nézettségi csata nem dőlt még el végleg, de 2-3 héten belül kiderül, mely tehetségkutató erősödik meg őszre, melyik nyeri nézettségben a szombat estéket.

Képek itt!