Emmy-díjat nyert a Mad Men - Reklámőrültek, a Modern család

Vágólapra másolva!
Augusztus 29-én 62. alkalommal osztották ki az Emmy-díjakat: a legtöbb elismerést 2010-ben - a Creative Arts Emmy-díjakkal együtt - a The Pacific - A hős alakulat kapta, a Mad Men - Reklámőrültek zsinórban harmadszorra bizonyult a legjobb drámai sorozatnak, és többek között Al Pacinót is díjazták. 
Vágólapra másolva!

A tévés Oscarnak mondott Emmy-díjakat 62. alkalommal osztották ki Los Angelesben: a Mad Men - Reklámőrültek 2008 és 2009 után idén is győztesen került ki a drámai sorozatok kategóriájából, a vígjátéksorozatok közül pedig a Modern család bizonyult a legjobbnak. A minisorozatok versenyében a The Pacific - A hős alakulat-ot díjazták, amely idén összesen nyolc Emmyt kapott. A csatornák közt a szériát adó HBO is sokat nyert, amely a Creative Arts Emmy-díjakkal együtt összesen huszonöt elismerést gyűjtött be.

AMC
A Mad Men - Reklámőrültek harmadszorra lett a legjobb drámai sorozat

A legjobb drámai színésznő A főnök főszereplője, Kyra Sedgwick lett, a komikák közül pedig Edie Falco vihette haza a díjat, a Jackie nővér-ben nyújtott alakításáért. A színészek közül a szintén harmadjára díjazott Bryan Cranston (Breaking Bad), illetve Jim Parsons (Agymenők) teljesítményét ismerték el, de kapott díjat Al Pacino is, a Dr. Halál (You Don't Know Jack) című tévéfilmért - az ő párja, vagyis a minisorozatban, illetve tévéfilmben feltűnő legjobb színésznő Claire Danes lett. A nyertesek teljes listája itt olvasható, a Creative Arts Emmyről pedig itt írtunk.