Elsőre az X-Faktor alázott, később feltámadt a Megasztár

Vágólapra másolva!
Amíg az X-Faktor ment szeptember 4-én, szombaton, az RTL-en, a Tv2 tehetségkutatójának igen szerény volt a nézettsége - de amint véget ért, a tévézők tömegesen kapcsoltak át megnézni a Megasztár első középdöntőjét.
Vágólapra másolva!

Szeptember 4-én, szombaton másodjára csapott össze ugyanazon műsorsávban a két nagy kereskedelmi tévé tehetségkutatója: ezúttal is döntő fölénnyel nyert az RTL Klub, mivel célcsoportban 50,1 százalékot mért az AGB az X-Faktor-nál, míg a Megasztár utolsó casting-adása csak 23,9 százalékot ért el (ami jobb, mint egy héttel korábban, de így is sokkal gyengébb, mint a riválisé). A teljes lakosságból épp kétmillióan választották az RTL-es show-t, miközben a Tv2 műsora csak 1 millió 85 ezer tévézőt kötött le huzamosan.



A Megasztár akkor támadt fel, amikor az RTL-en elbúcsúzott Geszti és Nagy Feró: szombat este ugyanis a Tv2 a casting-adás után betette az első középdöntőt, és ez jó döntésnek bizonyult, mert este kilenc és fél tizenegy közt 44,5 százalékra ugrott a csatorna nézettsége a kereskedelmi célcsoportban, ráadásul a teljes lakosságnál is 1,81 millió tévézőt regisztráltak.

Itt megnézheti nagyban az este grafikonját!