Igazi büntetés a Tv2-nek a Bajnokok Ligája

Vágólapra másolva!
A Barcelona BL-meccse szeptember 14-én mindössze 12,6 százalékos közönségarányt hozott a Tv2-nek a kereskedelmi célcsoportban, miközben az RTL Klub szappanoperája és krimisorozata szárnyalt.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy imázsépítésre kiváló márka a Bajnokok Ligája, és a férfiak körében nőtt a Tv2 elfogadottsága a torna közvetítése miatt, de a nézettséget nem hozza a BL: a Magyarországon is igen népszerű FC Barcelona a görög Panathinaikosz elleni első csoportmeccse mindössze 12,6 százalékos közönségarányt ért el a 18-49-es célcsoportban - úgy, hogy az első 20 percet csak a fiatal tévézők egytizede nézte.

Ebben a műsorsávban ugyanakkor igen virgonc volt az RTL Klub, mert a Barátok közt a futballmeccs miatt újfent 40 százalék fölé ugrott, de a Castle aktuális epizódja is 31,2 százalékra volt jó, tehát több mint kétszer annyian nézték, mint Messiék játékát. A BL-től elkapcsoló női nézőkből a Viasat3 is profitált, amely nem véletlenül időzítette erre az estére új valóságshow-ját: a Négy esküvő premierje 6,5 százalékot szállított.