R-Go gida volt a csúnyácska rezidens

Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban egyik új szereplője Veronka, a csúnyácska rezidens, akit az egyébként igen szép, korábban R-Go gidaként is látott Kondákor Zsófia alakít. A szappanoperákban, telenovellákban népszerű fogásról, az elcsúfításról magát a színésznőt és a produkció sminkesét kérdeztük.
Vágólapra másolva!

Évekig R-Go gida volt, és több reklámfilmben szerepelt az általában külseje miatt foglalkoztatott Kondákor Zsófia, aki ősztől egy meglehetősen csúnya lányt játszik a Jóban Rosszban című napi sorozatban. A színésznőt korábban a Barátok közt-ben is láthattuk, ő alakította azt a nőt, aki el akarta rejteni gyermekét az apja elől, ezért Géza taxijában hagyta - később többször megjelent Géza és Kinga lakásán.

Jóban Rosszban-beli szerepe különösképp tetszik neki: "Külön örültem a szerepnek, mert eddig mindenhova csak azért hívtak, ahogy kinézek. Tetszik, hogy itt el vagyok csúfítva, és nemcsak hogy csúnya, de szerencsétlen is lehetek. Van benne valami kihívás, azzal együtt, hogy a szerencsétlenség számomra sem ismeretlen, hisz vannak olyan helyzetek, amelyekben nem mozgok magabiztosan. Az elején azonban így is elég nehéz volt ráérezni Veronka figurájára, mostanra mondhatom talán, hogy beleszoktam" - meséli Kondákor Zsófia.

A színésznőnek egyébként pár évvel ezelőtt is felajánlották már, hogy csatlakozzon a Jóban Rosszban stábjához - azt azonban a mai napig nem tudja, pontosan milyen szerepről is lett volna szó, hisz gyermeke születése miatt kapásból visszautasította a lehetőséget. Most a Bodolai család megformálóival forgat a legtöbbet, így velük alakult ki a legjobb viszonya, de a szappanoperába szintén frissen bekerült Kembe Sorel-Arthurral is jóban van, miután egy helyre jártak táncolni, évek óta ismerik egymást.

Bár sokan azt gondolnánk, nehéz egy szép nőt elcsúfítani, Kondákor Zsófia sminkje nem igényel különösebb technikát: "Az összes színész közül rám kell a legkevesebb időt szánnia a sminkesnek, mert gyakorlatilag nincs sminkem - csak rajzolnak rám egy kis bajuszt meg szemöldököt, és kész is vagyunk" - mondja a színésznő.

A produkció sminkese, Harmath Kriszta pontosítja kicsit a dolgot: Kondákor Zsófiának a saját szemöldökébe húznak bele, mintha nagyon be lenne nőve, illetve a "saját kis piheszőrét" feketítik ki a szája fölött. Ezután kapja meg a szemüveget és a fogszabályzót, ezzel együtt körülbelül fél órába telik az elcsúfítása. "Bibircsókot nem akartunk neki csinálni, mert az nagyon elcsépelt, de amúgy túl sok lehetőségünk nem volt: maszkmestert igénylő trükköket nem akartunk bevetni, csak egyszerűbb változtatásokat" - mondja Harmath Kriszta.

Forrás: TV2

Nem ő az első

Hivatalos információt ugyan nem kaptunk erről, de sejthető, hogy Veronka előbb-utóbb meg fog szépülni - legalábbis ezt gondoljuk a más szappanoperákban látott, hasonló történetek alapján. A leghíresebb példa erre a Magyarországon Ugly Betty - Címlapsztori, illetve Ki ez a lány? címmel vetített Ugly Betty, amelynek kolumbiai eredetijét, a Betty, a csúnya lány-t is láthattuk itthon. Az amerikai verzió is vonzott követőket: Boszniában Ne daj se, Nina, Kínában pedig Ugly Wudi címmel készült hasonló produkció.

A Betty, a csúnya lány-nak mexikói riválisa is akadt, amely itthon hasonló néven, Lety, a csúnya lány-ként futott - eredetileg a La fea más bella, vagyis A legszebb csúnyaság címet adták neki alkotói. Ugyanez a toposz, a ronda lány széppé válása adja a gerincét a német Lisa csak egy van történetének, de mellékes szálként rengeteg más szappanoperában is megjelenik.